Испанският футболен специалист Микел Артета посочи своя сънародник Рафаел Надал

...
Испанският футболен специалист Микел Артета посочи своя сънародник Рафаел Надал
Коментари Харесай

Артета се възхищава най-много на Надал

Испанският футболен експерт Микел Артета уточни своя съотечественик Рафаел Надал като собствен кумир номер едно и се пошегува, че се надява тенисистът да избере да посети мач на Арсенал против Тотнъм.
 Артета с победа №100 отпред на Арсенал
Артета с победа №100 отпред на Арсенал

Забележително

Мениджърът на Арсенал беше помолен да назове лицето - спортна звезда или друго, на което се възхищава най-вече, откакто треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че холивудската звезда Джулия Робъртс е един от неговите идоли.

Говорейки на конференция преди мача-реванш от осминафиналите на Лига Европа против Спортинг, Артета сподели: " Надал е човек, на който се удивлявам отдавна. Неговият нрав, какво е спечелил, методът, по който го направи, методът, по който умее да обръща мачове, той сигурно е преди всичко в моя лист. "

Гуардиола, който уточни Тайгър Уудс и Майкъл Джордан като други свои идоли, се пошегува, че се усеща смутен, че неговата фаворитка Джулия Робъртс е избрала да посети градския противник на Сити - Манчестър Юнайтед, когато тя беше в града преди седем години.

Запитан дали се надява последователят на Реал Мадрид Надал да избере Арсенал пред локалния си противник Тотнъм от Северен Лондон, Артета сподели: " Надявам се да е по този начин ".

Артета имаше цялостното право да бъде в положително въодушевление, когато разговаряше с кореспонденти, като тимът му има пет точки пред Сити на върха във Висшата лига, откакто победи с 3:0 Фулъм в неделя.

Фокусът на Арсенал в този момент се трансферира към Лига Европа и реванша със Спортинг, с който приключиха 2:2 в първи мач в Португалия предходната седмица.
 Микел Артета: Отидете на черква, в случай че не ви харесва по какъв начин се радваме след гол
Микел Артета: Отидете на черква, в случай че не ви харесва по какъв начин се радваме след гол

Искате пристрастеност и страст, споделя той

" Не сме имали огромна европейска вечер от три години. Надявам се, че ще бъде в действителност добра атмосфера и ще можем да й се насладим. Знаем, че Спортинг е добър тим и ще бъде предизвикателство да ги отстраним ", сподели Артета.

Треньорът е удовлетворен от завръщането на нападателя Габриел Жезус против Фулъм след четиримесечно лекуване на травма.

" Беше ужасно да го видя още веднъж. Можете да почувствате насладата на всички към него - липсваше ни и в този момент той се върна. Трябва да внимаваме с неговото натоварване. Той се усеща добре и всеки ден, когато тренира, споделя, че чувствата му са по-добри, тъй че това е в действителност позитивно ", разяснява Артета.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР