Испанският деликатес е сред най-предпочитаните колбаси от българския потребителОт началото ...

Испанският деликатес е сред най-предпочитаните колбаси от българския потребителОт началото

Хамон Серано на свежата витрина вече целогодишно в Kaufland

Испанският деликатес е измежду най-предпочитаните колбаси от българския консуматор
От началото на месец септември клиентите на четири от хипермаркетите на Kaufland могат да намерят достоверен испански хамон Серано. Деликатесът се внася от гр. Сарагоса и ще се предлага целогодишно в три магазина в София (в кварталите „ Банишора “, „ Малинова котловина “ и „ Крива река “) и в един в гр. Варна (кв. „ Трошево “). Автентичният хамон Серано се подготвя от 100% свинско месо, добито от бели породи свине. Характерното при него е зреенето му в специфична среда и при тъкмо избрана температура в срок от 15 месеца.

„ В Kaufland България непрестанно работим за надграждане на продуктите и услугите, които предлагаме на нашите клиенти. Решението да увеличим асортимента на свежата витрина с хамон Серано пристигна точно в отговор на интереса на клиентите към този тип деликатес. Българинът избира колбаси, създадени по обичайни предписания, само че това, което отчитаме като наклонност е, че в последната година ползата към вносни артикули и в частност към хамона се е нараснал с над 12% в размер за 2021. “, разяснява Теодора Арапоглу, старши началник „ Колбаси “ в Kaufland България.

-->

Хамонът Серано е новото допълнение към богатия подбор и на единствената в света витрина със документ за качество TÜV. Съоръжението в квартал „ Банишора “ е с дължина 28,80 м, като в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни артикули, салати, риба и морски блага.

Буквалното значение на Хамон е „ планинска шунка “ и произходът му се свързва с испанския град Сарагоса. Деликатесът се сервира нарязан на тънки части и е подобаващ за независима консумация или в композиция с разнообразни типове сирена, други месни деликатеси, салати, плодове и алено вино.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg