Испанските здравни власти казаха, че човешка грешка е довела до

...
Испанските здравни власти казаха, че човешка грешка е довела до
Коментари Харесай

Като на филм: Разкриха размяна на бебета в родилното след 20 г.

Испанските здравни управляващи споделиха, че човешка неточност е довела до размяната на две бебета в родилно поделение преди съвсем 20 години, откакто едното от девойките на по-късна възраст инцидентно разкрило посредством ДНК тест, че не е щерка на хипотетичните си родители, съобщи Асошиейтед прес.

" Това е било човешка неточност и ние не сме могли да установим кой е отговорен ", съобщи на конференция Сара Алба, здравен началник на самостоятелната област Риоха.

" Системите тогава са били разнообразни и не са били по този начин компютризирани като в този момент ", сподели тя, твърдейки, че това не би могло да се случи още веднъж.

Новородените били разменени през 2002 година, откакто се родили с пет часа разлика между тях в болница в Риоха. И двете бебета били в кувьоз.

Жената, която първа разкрила, че е била дадена на неправилни родители, в този момент е на 19 години и желае обезщетение от 3 милиона евро от локалните здравни управляващи.

Алба направи изказването, откакто локалният вестник " Риоха " заяви за размяната.

Според изданието другата жена, която като бебе била дадена на неправилни родители, е известена за грешката, заяви dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР