Испански съд разпореди колумбийската музикална суперзвезда Шакира да бъде изправена

...
Испански съд разпореди колумбийската музикална суперзвезда Шакира да бъде изправена
Коментари Харесай

Шакира под заплаха от 8 години затвор за неплатени данъци

Испански съд разпореди колумбийската музикална суперзвезда Шакира да бъде изправена пред съда по обвиняване в машинация, изразяваща се в неплащане на налози в размер на 14 млн. евро, излиза наяве от документи, показани през днешния ден.

Прокурорите в Барселона обявиха през юли, че ще изискат присъда от над 8 години затвор за певицата и санкция от близо 24 млн. евро, откакто тя отхвърли съглашение за признание на виновност по обвиняванията в укриване на налози. Те упрекват 45-годишната изпълнителка на песента " Hips don " t Lie ", че е измамила испанската данъчна работа с 14,5 млн. евро за приходи, получени в интервала 2012-2014 година Прокурорите настояват, че Шакира се е преместила в Испания през 2011 година, когато връзката ѝ със бранителя на ФК Барселона Жерар Пике е станала обществено притежание, само че до 2015 година е обитавала публично на Бахамските острови. Двойката, която има две деца, разгласи раздялата си през юни.

На 19 септември съдът в Барселона постанови певицата да бъде изправена пред съда за шест хипотетични данъчни закононарушения, съгласно правосъдно решение, оповестено през днешния ден.

Шакира неведнъж е отричала каквито и да било нарушавания и твърди, че не дължи нищо на испанската данъчна работа.

" Убедена съм, че има задоволително доказателства в поддръжка на делото си и че правораздаването ще спечелва в моя изгода ", съобщи тя в изявление, оповестено в списание " Elle " предходната седмица. " Жерар и аз се срещахме, аз бях на международно турне. Прекарах повече от 240 дни отвън Испания, тъй че няма по какъв начин да давам отговор на изискванията за престояване ", добави тя. " Испанските данъчни управляващи видяха, че се срещам с испански жител, и започнаха да злословят. Ясно е, че те желаят тези пари без значение от всичко ".

Делото е концентрирано върху това къде е живяла Шакира през интервала 2012-2014 година Адвокатите на Шакира обявиха, че до 2014 година тя е печелила по-голямата част от парите си от интернационалните турнета, преместила се е в Испания на цялостен работен ден едвам през 2015 година и е изпълнила всичките си данъчни отговорности. Певицата твърди, че е платила 17,2 млн. евро на испанските данъчни управляващи и няма неизплатени задължения. Тя съобщи, че испанските прокурори се пробват да изискат парите, които е спечелила по време на интернационалните си турнета и от присъединяване си в шоуто " The Voice ". Тя е била арбитър в шоуто в Съединените щати, когато по думите ѝ към момента не е обитавала в Испания.

През май съдът в Барселона отхвърли жалбата на певицата за отдръпване на обвиняванията.

Шакира съобщи пред " Elle ", че комбинацията от идното дело за данъчни измами, раздялата с Пике и борбата за настойничество над децата им и заболяването на татко ѝ са били " евентуално един от най-трудните, най-мрачните часове в живота ѝ ".

Певицата беше посочена в едно от най-големите до момента приключвания на финансови документи през октомври 2021 година, известно като " Документите Пандора ", измежду обществените персони, свързани с офшорни активи.

Със своята комбинация от латиноамерикански и арабски ритми и рок въздействие, трикратната носителка на " Грами " Шакира направи огромни международни шлагери с песни като " Hips don " t Lie ", " Whenever, Wherever " и " Waka Waka " - формалната ария на Световното състезание по футбол през 2010 година

През последните години Испания предприе строги ограничения против футболни звезди като Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които не са платили всички дължими налози. И двамата играчи бяха приети за отговорни в укриване на налози и получиха присъди затвор, които бяха анулирани като за извършители на закона за първи път. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР