Испанската оперна звезда Пласидо Доминго говори в интервю за обвиненията

...
Испанската оперна звезда Пласидо Доминго говори в интервю за обвиненията
Коментари Харесай

Пласидо Доминго: Никога не съм тормозил никого

Испанската оперна звезда Пласидо Доминго приказва в изявление за обвиняванията за полов тормоз против него, които бяха отправени преди две години и сподели за в. " Ел Мундо ", че не е сторил нищо неправилно и че съжалява, че не е дал отговор на обвиняванията по-рано, съобщи Ройтерс.

През 2020 година следствие на Американската колегия на музикалните актьори заключи, че Доминго, който е на 81 година, се е държал непочтено с изпълнителки. Това стана, откакто от гилдията са чули показания на повече от тридесет артисти, танцьори, музиканти, вокални педагози и театрални служащи, които споделиха, че били очевидци или са изпитали непочтено държание през миналите три десетилетия.

В изказване тогава Доминго разгласи, че почита решението на дамите да приказват обществено и че той " откровено съжалява за болката, която им е предизвикал ".

Разкритията накараха Испания да анулира планувани представления на баритона в театри, финансирани с публични средства. Американски институции, измежду които операта " Метрополитън " в Ню Йорк и Операта на Сан Франциско също анулираха плануваните му задължения. Доминго подаде оставка като общоприет шеф на операта в Лос Анджелис, която организира лично следствие и откри, че 10 от обвиняванията против Доминго са " достоверни ".

По нито едно от оправените против Доминго обвинявания не е заведено правосъдно дело.

Доминго съобщи в изявлението за " Ел Мундо ", че в никакъв случай не е подлагал на полов тормоз който и да било и усеща, че е бил наказан от съда на публичното мнение, тъй като не е изразил своята позиция.

" Основната неточност, която позволих, бе, че резервирах безмълвие прекомерно дълго време ", споделя той в писмени отговори на въпроси на вестника. " Не обичам разногласията. Затова останах настрани и не показах позицията си, до момента в който следих по какъв начин в един момент години на работа и старания бяха заличени ", дава отговор той.

Доминго прибавя, че извиненията, които е поднесъл, не са самопризнание за осъществени нередности. Защото в никакъв случай не съм тормозил никого, сподели той.

Оперната звезда прибавя, че следствието на американската колегия е било отчасти и не е съдържало съответни обстоятелства. От гилдията не отвърнаха на запитването от Ройтерс за коментар.

Доминго се завърна на сцена в Испания за благотворителен концерт през юни след близо година и половина неявяване и бе почетен с премия в Мадрид. През юли му следва присъединяване в режисура на " Набуко " в Испания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР