Испанска биотехнологична компания се стреми да генерира възобновяема енергия от

...
Испанска биотехнологична компания се стреми да генерира възобновяема енергия от
Коментари Харесай

Създадоха електрически батерии, които се зареждат от почвата

Испанска биотехнологична компания се стреми да генерира възобновима сила от самата почва, върху която са издигнати домовете ни. Bioo (произнася се Bee-oh) основава акумулатори, които употребяват почвените микроби за генериране на електричество по елементарен, само че талантлив метод, споделя Good News Network.
Когато земята, в която е ситуирана батерията, се напоява или получава дъжд, питателните субстанции и микробите в почвата, които се хранят с разлагащи се растителни субстанции, се извличат в батерията, където тяхното хранене основава протони и електрони. Когато се комбинира с О2, протичащ през отвори в батерията, процесът генерира задоволително електричество за зареждане на лампи, екрани и дребни уреди.
 Учени от Българска академия на науките сътвориха батерия на бъдещето Учени от Българска академия на науките сътвориха батерия на бъдещето
Учени от Българска академия на науките в партньорство със свои сътрудници от СУ „ Св. Климент Охридски “ сътвориха батерия от ново потомство, която ще пред...
Целта на Bioo е да разшири технологията, до момента в който техните задвижвани от почвата елементи могат да генерират сила за цяла къща, което може да не е толкоз мъчно, защото производството не изисква токсични или минерали, както някои слънчеви панели. Bioo употребява саксийни растения в огромна част от своите проучвания, тъй като растенията изхвърлят непотребната сила от своята фотосинтеза посредством корените, които могат да бъдат уловени за зареждане на дребни устройства. 
Една от тези витрини е Живата апаратура, за която растенията се употребяват като биологични превключватели за включване / изключване. След като получи избрана радиочестота е намерено, че някои саксийни растения могат да създават сила посредством новаторските системи и да се употребяват като живи електрически превключватели, включване на светлини, екрани, музика и даже разширение на wifi, за потребление в дома или на дребно.
Работейки на испанския остров Ибиса, по-големите панели Bioo на Vidarte зареждат външното осветяване, конфигурирано в парцела на компанията, което се включва през нощта. За разлика от слънчевите панели, които изискват акумулатори да съхраняват сила за потребление, когато слънцето не грее, или вятърни турбини, които стопират да се движат без вятър, почвените микроби в никакъв случай не спят - и в никакъв случай не стопират да генерират сила. Потокът на мощ е непрекъснат, даже измежду нощ или в безветрен ден. Панелът Bioo също ще спести вода под градина или ливада, тъй като генерира в допълнение H20, което се изхвърля в почвата.
А 100% от панелите са от възобновима сила, не прекъсват естествения пейзаж над земята. Много строители са нетърпеливи да ги употребяват за зареждане на светлини, изключително в парковете.
 Съдят Apple поради прекомерно бързо изтощаващи се акумулатори на iPhone Съдят Apple поради прекомерно бързо изтощаващи се акумулатори на iPhone
Цели 8 каузи са заведени в разнообразни федерални съдилища в Съединени американски щати против Apple поради машинация. В исковете се твърди, че Apple преднамерено е забавил...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР