Испания въвежда COVID-паспорти от юни. Това обяви министърът на туризма

...
Испания въвежда COVID-паспорти от юни. Това обяви министърът на туризма
Коментари Харесай

В Испания само с Covid паспорт от юни

Испания вкарва COVID-паспорти от юни. Това разгласи министърът на туризма на иберийската страна Рейес Марото, оповестява вестник „ Московский комсомолец “.

Паспортите ще бъдат въведени едновременно в цялата страна, макар че по-рано се е разглеждала опцията за тестване на „ пилотна версия “ на плана на Балеарските острови, цитира „ Фокус ”.

Марото напомни, че до лятото в Испания се възнамерява да се имунизира „ забележителен % от популацията “. По-рано от Мадрид беше обявено, че проектите са за имунизация на към 70 % от жителите на страната.

По-рано европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че от 15 юни за жителите на Европейския съюз ще бъде публикуван обединен хигиеничен документ за имунизация против COVID-19.

Сертификатът ще съдържа името, датата на раждане и номера на паспорта на притежателя, както и информация за това с какъв препарат е бил имунизиран. Документът може да се изисква от самолетните компании, само че няма да бъде наложителен. Номерът на паспорта върху него ще бъде заверен с QR код.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР