Испания стана първата страна в Европа с 1 милион заразени

...
Испания стана първата страна в Европа с 1 милион заразени
Коментари Харесай

Антирекорд в Испания: Първа в Евпора с 1 млн. заразени

Испания стана първата страна в Европа с 1 милион инфектирани с ковид. За последното денонощие бяха регистрирани съвсем 17 хиляди нови случая, с което беше премината границата от 1 милион. Броят на новозаразените се удвои в последните пет седмици, макар наложените прецизни ограничения в най-засегнатите региони.

Причината е, че сме безотговорни. Обичаме да се забавляваме, да излизаме с другари и да се събираме с родственици. Хората не схващат, че единственият метод да не се предава болестта е обществената отдалеченост. Прости неща, като носенето на маска даже когато се срещаш с другари, показва Каролина Делгадо, банков чиновник от Мадрид.

  " По-високи санкции за нарушителите и надзор над далите позитивна проба. Това би трябвало да се направи. Нужно е прецизно да се наблюдават веригите на позитивните случаи. Проследяването, което вършим в този момент не е положително ", съобщи Серхио Ернандес, здравна сестра от Мадрид.

Франция има 900 000 инфектирани и евентуално ще подмине границата от 1 милион още тази седмица. Но популацията й е доста по-многобройно от това на Испания. Англия и Италия са страните с най-вече умряли от COVID-19 в Европа, като общия брой на заболелите там е по-малък, в сравнение с в Испания. Заради внезапния скок на инфектираните водачите на Европейския съюз ще дискутират казуса във видеоконферентна връзка на 29 октомври.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР