Испания потвърди днес, че през следващите месеци ще разположи изтребители

...
Испания потвърди днес, че през следващите месеци ще разположи изтребители
Коментари Харесай

Испания изпраща изтребители у нас, какво става

Испания удостовери през днешния ден, че през идващите месеци ще разположи изтребители в България и Румъния, съобщи Българска телеграфна агенция.

Целта е да бъде заздравен източният фланг на НАТО, в границите на тактиката за въздържане, на фона на съветската инвазия в Украйна.
-->
Испанското министерство на защитата заяви в официално съобщение, че сред средата на ноември и началото на декември ще изпрати в България шест изтребителя " Юрофайтър " със 130 военни, които ще извършват " подготвителни задачи за еър полисинг ". От декември до края на март 2023 година в Румъния ще бъдат ситуирани осем изтребителя Ф-18М също със 130 души личен състав от испанските военновъздушни сили.

В официалното съобщение написа още, че от 17 октомври в Румъния е конфигуриран " радар за въздушно наблюдаване с огромен обхват ". Той се намира в базата " Скиту ", където ще остане до края на март или до края на юни 2023 година

Радарът е деен 24 часа в денонощието с помощта на 38 военни, изпратени да го поддържат. Това разрешава " да бъде следено въздушното пространство по източния фланг на НАТО ", отбелязва испанското министерство на защитата.

В официалното съобщение се изяснява, че по този метод Испания взе участие в напъните " на съдружниците за реакция и въздържане ", по-конкретно като " обезпечава въздушен щит посредством увеличение на постоянните задачи на военновъздушните сили ".

След съветската инвазия в Украйна през февруари тази година страната към този момент изпрати 12 военни самолета в България, Литва и Естония, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР