Испания понижава максималната скорост по националните пътища от 100 на

...
Испания понижава максималната скорост по националните пътища от 100 на
Коментари Харесай

Испания свали скоростта по пътищата до 90 км/ч

Испания намалява оптималната скорост по националните пътища от 100 на 90 км/ч, с цел да понижи броя на произшествията, съобщи Франс прес, като цитира изказване на министерството на развиването.

Ограничението влиза в действие от през днешния ден за по този начин наречените " стандартни пътища ", т.е. национални двупосочни пътища без централен разделител, посочи министерството. То посочи, че точно на този вид пътища са станали приблизително към 77 до 80 на 100 от злополуките в Испания за последните пет години. От общо 1321 починали при произшествия по испанските пътища през 2017 година, 1013 са изгубили живота си точно на такива пътища, уточни министерството. През предходната година злополуките по тях са взели 877 жертви.

" Много от тези произшествия са свързани със загуба на контрола заради прекомерно висока скорост ", подчертаха от министерството на развиването. От там подсетиха, че наклонността в Европейски Съюз е скоростта по сходни пътища да се лимитира до 90 км/ч, а някои страни, в това число Англия и Швеция, са я лимитирали до 80 км/ч. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР