Испанецът Рафаел Надал за първи път заслужи наградата Любимец на

...
Испанецът Рафаел Надал за първи път заслужи наградата Любимец на
Коментари Харесай

Надал спечели за първи път наградата за любимец на феновете 

Испанецът Рафаел Надал за първи път заслужи премията " Любимец на почитателите " за 2022-ра на годишните награди на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП).

Надал се завърна на корта при започване на акцията след 5-месечно неявяване поради лекуване на травма, само че направи най-хубавия си старт на сезон в кариерата си, като завоюва 20 следващи мача. В серията той подвигна трофея на Откритото състезание на Австралия, а в следствие взе и рекордна 22-а купа от Големия шлем на " Ролан Гарос " в Париж.

Испанецът приключи годината с общо четири трофеи след триумфите си в Мелбърн и Акапулко, като реализира 39 победи в 47 мача.   
 
 " Много съм благополучен, че получавам премията за любим на почитателите през 2022 година. Това ме кара да се усещам ужасно. Искам да благодаря на всички освен за този приз, само че и за поддръжката, която получавам на всички места по света, където играя. Това значи доста за мен. Затова с още по-голямо неспокойствие чакам 2023-а, с цел да имам опция да споделя още доста положителни моменти ", разяснява Надал.

За любимци на публиката през 2022 година при двойките бяха определени също за първи път Танаси Кокинакис и Ник Кирьос, които завоюваха купата при дуетите на родна земя на Откритото състезание на Австралия.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР