Искате ли евтин смартфон с двойна камера? Компанията HTC е

...
Искате ли евтин смартфон с двойна камера? Компанията HTC е
Коментари Харесай

Ревю на HTC Desire 12 Plus: нов евтин безрамков смартфон

Искате ли на ниска цена смарт телефон с двойна камера? Компанията HTC е подготвила за вас HTC Desire 12 Plus, чието ревю подготвихме особено за вас. Нека да не губим време, а да започваме!
Комплект
Телефонът HTC Desire 12 Plus се предлага в малко по-различна опаковка, в съпоставяне със актуалните смарт телефони. Кутията е елементарна, в тъмни цветове и с правоъгълна форма. В предната част ще забележите надписа на модела, както и логото и графики от производителя, показващи смарт телефона. В задната част е поместена къса спецификация и най-важната информация за устройството. В кутията с изключение на смарт телефона ще откриете още:
Зарядно;USB-кабел;Кламер за SIM-картата; Слушалки;Документация.

Характеристики
Що се отнася до характерностите, смарт телефонът HTC Desire 12 Plus е оборудван с 6-инчов екран с резолюция 720х1440 (269 ppi) пиксела и съответствие на страните 18:9. В основата му е залегнал процесора Snapdragon 450, който работи взаимно с 3 GB оперативна и 32 GB вградена памет, която може да бъде разширена благодарение на microSD карта с потенциал до 2 TB.

Телефона HTC Desire 12 Plus също по този начин е екипиран с двойна съществена камера с резолюция 13-МП и 2-МП, както и 8-мегапикселов челен обектив.

От позиция на опциите за свързване, тук получавате следните модули: LTE, Bluetooth 4.2 и WLAN. Батерията е с потенциал 2965 мАч и работи под ръководството на операционната система Android 8.0 Oreo с обвивката HTC Sense.
Дизайн
На пръв взор HTC Desire 12 Plus, прави доста положително усещане, защото апаратът е направен от най-качествени материали. Той е изработен от пластмаса, качеството на която е по-добро от това на HTC U11 Life.



Корпусът е напълно направен от лъскава пластмаса. При потреблението на това решение има редица дефекти. Преди всичко би трябвало да знаете, че тази повърхнина събира пръстови отпечатъци и те доста мъчно се почистват.

Препоръчваме смарт телефона да се употребява с калъф, тъй като елементарно се покрива с дребни драскотини. Освен това, обектива на камерата леко изпъква над корпуса и е предразположен на механично влияние. Въпреки това, по време на тестванията на това устройство, върху него не се появи нито една драскотина.



Самият корпус е със заоблени форми, с помощта на които смарт телефона стои доста по-надеждно в ръката и обезпечава комфортно захващане. За миналите 8 години, външният тип на HTC Desire претърпя много промени. Въпреки това, Desire 12+ прилича своите модерни съперници. Разработчиците наблюдават трендовете на пазара и оферират съответствие на екрана 18:9.



Desire 12+ прилича главния си съперник в лицето на Honor 9 Lite. Четецът на пръстови отпечатъци се намира на комфортно място. Именно тъй като повърхността на корпуса е предразположена към събиране на голям брой отпечатъци, в случай че това Ви тормози, можете да изберете черната версия. Предлагат се също и сребристо-лилаво и златисто.



Повече за дизайна на HTC Desire 12 Plus нищо изключително не можем да прибавим. Това е много просто устройство, което с изключение на с блестящата си задна повърхнина, с нищо друго не се откроява. Апаратът не е прекомерно огромен за моделите от серията Plus, тъй че е подобаващ за тези, които не обичат великански мобилни устройства. Сравнително дребната рамка значи, че за 6-инчов екран, корпусът е изцяло стилен.



Дебелината на апарата е 8,4 мм, а тежестта – 157 гр. В долния край се намира жака за слушалките, единственият представител и microUSB врата. Няма никаква отбрана от навлизане на вода и прахуляк.
Телефон с течен корпус
Ако топ-устройствата на компанията HTC Ви харесват, то и Desire 12 Plus ще Ви се стори незабравим. Всичко това е реализирано, с помощта на пресъздадения външен тип на настоящия флагман HTC U12 Plus. Производителя разказва външния тип на смарт телефона, като Liquid Surface Design.
 Дисплей
В съпоставяне с флагмана HTC Desire 12, разновидността с наставката „Plus“ в името се предлага с 6-инчов екран. Дисплеят е изработен във формат 18:9 и резолюция от 720х1440 пиксела. Тези параметри дават отговор на компактност на изображението от 269 ppi.

За 6-инчов екран екрана е прекомерно дребен и по този метод, макар високата резолюция, той се оказа много пикселизиран. Отделните пиксели върху екрана се виждат с просто око, в случай че се обърне внимание на това.



Яркостта на Desire 12 Plus, достигаща 429 cd/m2, също може да се назова удовлетворителна. По принцип, това е един естествен индикатор, само че за работа навън запасът от бляскавост не е задоволителен. Също по този начин, при смяна на ъгъла, наличието остава добре очевидно.
Камера
Двойната съществена камера на HTC Desire 12 Plus, чийто особености ни интересуват най-вече, е с резолюция 13 Mp. Вторият обектив е с 2-мегапикселова матрица, която служи за разчитане и основаване на изкуствения резултат боке — размазване на задния декор и възстановяване чистотата на обекта. При положително осветяване, цветовете се предават естествено и не хипертрофно.

В условия на незадоволително светлина се появява видим звук и яснотата бързо се утежнява. Принадлежността към междинния клас се вижда и при резултата боке. Той не постоянно се оказва съвършен, само че замъгляването на задния декор не наподобява изкуствено и като цяло функционалността добре се оправя с предназначението си.



Предната камера прави фотоси с 8-мегапикселова резолюция. При задоволително светлина, те се получават прилични, само че въпреки всичко са зърнести и не изключително детайлизирани. За наблягане на тъмните области, изключително внимание би трябвало да се обърне на HDR режима, който малко усъвършенства качеството на изображението.
Хардуер
Смартфонът предлага невероятни характерности. Съвсем наскоро, те можеха да бъдат открити единствено в смарт телефоните от междинния или горния ценови сегмент. Разбира се, в името на ниската цена са направени и някои жертви.

В устройството работи процесора Snapdragon 450 от компанията Qualcomm с тактова периодичност 1,8 Ghz и 8 процесорни ядра. Освен това се поддържа и 3 GВ оперативна памет.

На процедура устройството работи по-бързо и гладко от своя сътрудник в лицето на Desire 12. Лагове или забавяния не сме забелязали и командите се извършват бързо. Разбира се, с продуктивността на флагманските модели, Desire 12 Plus не може да се съпоставя.

Капацитетът на батерията е 2965 мАч и е малко повече, в сравнение с при Desire 12. По време на нашите проби, апаратът съумя да издържи към девет часа. При това, смарт телефона непрестанно сваляше от интернет видео и преглеждахме уеб-сайтове. За множеството консуматори, потенциалът на батерията ще бъде задоволителен с цел да издържи един през целия ден без презареждане, само че това несъмнено не може да се назова най-хубавия резултат.

Чрез Micro-USB конектора, на смарт телефона Desire 12 Plus ще са му нужни към 165 минути с цел да се зареди изцяло. За батерия с потенциал 2965 мАч, този резултат е малко по-нисък от междинния.
Настоящия Dual-SIM слот
Desire 12 Plus се предлага с Android 8.0 Oreo и типичните за един смарт телефон от междинен клас средства за връзка LTE, Bluetooth 4.2 и WLAN. Въпреки това, тук има дребна клопка: устройството не се предлага с Wi-Fi от бързия стандарт ac, а единствено по-стария стандарт – n. NFC в листата с оборудването на устройството не е включен.

Размерът на вградената памет — 32 GВ, от които свободни за приложимост остават единствено 23 GВ. Но устройството може да се похвали с съществуването на Dual-SIM
слот. Това значи, че двете SIM-карти могат да се употребяват редом, само че единствено единия слот работи в LTE режим.

Освен това, за разлика от Desire 12, тестваният при нас модел има скенер на пръстови отпечатъци. Той работи съвсем добре, само че от време на време се изисква няколко опита, преди отключване. За страдание, със своя скенер на пръстовите отпечатъци, нашият воин не може да се съпоставя изключително с конкурентните модели.
Резултати от тестванията

Връзка и тон
За наслада, в HTC Desire 12 Plus има жак за слушалки и единствено един високоговорител и остарелия интерфейс microUSB, който е очакван на фона на ниската цена на смарт телефона. Все отново участва Bluetooth 4.2, Wi-Fi b/g/n, GPS и 4G. NFC в тази ситуация липсва, което води до неспособност за работа със системите за мобилни разплащания, като Android Pay.
Автономност
Евтините смарт телефони по-често имат капацитивни акумулатори. Тук липсва актуалния USB-C конектор и безжичното презареждане. Няма даже и бързо кабелно презареждане, тъй че би трябвало да се чака много дълго време.

Капацитетът на батерията е 2965 мАч, което за множеството консуматори би трябвало да е задоволително за през целия ден работа. В тестванията за самостоятелност в Geekbench 4, апаратът демонстрира резултат от 7 часа и 58 минути.
Софтуер
Апаратът работи с съвсем най-новата версия на Android 8.0 с обвивката HTC Sense от горната страна. Много детайли припомнят на чистата версия на Android, само че има и няколко екстри. Например, разделът BlinkFeed в ляво от основното меню не може да се размени.

Някои приложения, като HTC Clock и Messages наподобяват доста старомодни и се нуждаят от актуализация. Липсата на раздуто софтуерно съоръжение може да ни радва, а настройката на външния тип на устройството се прави благодарение на приложението „Тема“.



Едно от най-новите допълнения е помощника HTC Sense Companion. Той може да помогне с разнообразни неща, като икономисване на сила или за изключване на алармата. Като цяло, тук няма нищо изключително.
Заключение
Изглежда, че възможностите на HTC в бюджетния сегмент са по-високи, в сравнение с в горната ценова категория. Desire 12+ е атрактивен избор в долния сегмент, само че не и най-хубавият.

Телефонът наподобява и се усеща като комфортно мобилно устройство, като се има поради, че дисплеят му е  6-инчов. Характеристиките на устройството са базови, макар че продуктивността най-често е прилична. Въпреки това, някои основни съставни елементи не са на високо равнище.

В частност, тук липсва най-хубавият екран и камера. Поради тази причина може да се отдаде желание на Honor 9 Lite или на някои други модели.

Положителни черти:
Двойната камера разрешава основаване на фотоси с резултат на размазване;Страхотен дизайн и ергономичност. Въпреки, че апарата е по-голям и по-тежък от своя другар в линията, той също е комфортен и красив;Батерията обезпечава висока автономност;Snapdragon процесорът е положително решение, осигуряващо както енергоефективност, по този начин и добра продуктивност.
Отрицателни черти:
Ниска резолюция на екрана. Ако при Desire 12 е простена неналичието на FullHD екран, то за тази цена, която се продава 12+, това е съвсем наложително условие. Въпреки, че е допустимо това да е направено за икономисване на енергия;Нощният режим на снимане към момента е незадоволително добър и качеството на фотосите не е приемливо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР