Искате ли да разнообразите начина, по който похапвате от така

...
Искате ли да разнообразите начина, по който похапвате от така
Коментари Харесай

Полезният десерт: Запеканка от извара с киви и банан

Искате ли да разнообразите метода, по който похапвате от по този начин потребната за организма извара? Искате ли здравословният десерт да ви се показа в нови краски? Тогава следвайте тази прелестна рецепта - прибавете резени киви и банан към подсладеното изварено наслаждение.

Сладостта на изварата и леко киселият усет на кивито се смесват съвършено дружно, а бананите придават на този къс напояващ устата другоземен мирис.

Време за подготвяне: 1 час и 30 минути

Продукти (за 6 порции)
Извара - 300 гБанан - 1 бр. (130 г)Киви - 4 бр. (230 г)Кисело мляко - 200 млЯйце - 1 бр.Захар - 60 gГрис - 60 gБакпулвер – 1/2 ч. л.Пудра захар – що се касае за поръсване
Указания за подготвяне:
Пригответе всички нужни съставки за запеканката от извара с банан и киви.Включете фурната да се загрее до 180 градуса.В купа с пасатор или кухненски робот комбинирайте изварата с кисело мляко, захар и яйце. Разбийте комбинираните съставки, до момента в който се получи гладка примес. Прехвърлете получената примес в купа и прибавете грис и бакпулвер. Разбъркайте и оставете за 30 минути, с цел да набъбне грисът.Обелете и нарежете банана и четирите кивита. Прехвърлете резенчета киви и банан в изварата. Внимателно разбъркайте плодовете.Прехвърлете изварената маса с плодове в тава за печене (най-добре в силиконова форма с диаметър 24 см).Печете във фурната, авансово загрята до 180 градуса, за към 40 минути.
Охладете запеканката с извара с банани и киви. Поставете я за няколко часа в хладилника, а по-късно прехвърлете в паница и поръсете с пудра захар. Яжте я като десерт или като наслаждение за закуска.

Приятен вкус!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР