Искате да възобновите кожата си, да я направите, гладка и

...
Искате да възобновите кожата си, да я направите, гладка и
Коментари Харесай

Колко често трябва да ексфолирате кожата си

Искате да възобновите кожата си, да я извършите, гладка и мека? Ексфолирането вкъщи е елементарно! Има редица артикули на пазара, а и може да си извършите елементарно домакински скраб за тяло и скраб за лице. Ето по какъв начин и по кое време да го извършите, с цел да получите най-хубави резултати.

Колко постоянно би трябвало да ексфолирате?

Това зависи основно от вашия вид кожа и какъв способ употребявате. Обикновено ексфолирането един път или два пъти седмично е задоволително, стига да не усещате някакво раздразнение.

Ексфолиране на тялото

Ексфолирането включва унищожаване на външния пласт на мъртвите кожни кафези от тялото ви. Това може да звучи неприятно, само че това е нещо, което кожата ви прави естествено. Кожата ви отстранява мъртвите кожни кафези от самото начало, само че скоростта се забавя с напредването на възрастта. От време на време гальовен ексфолиант може да ви накара да се почувствате кожата си още веднъж гладка и свежа.

Използвайте гальовен ексфолиант и кожата ви ще ви бъде признателна.

Ползите от ексфолирането са:

  • усъвършенства текстурата на кожата
  • понижава врастналите косми
  • предотвратява акне
  • подтиква свежия и лъчезарен тип на кожата

Начинът, по който кожата ви отразява светлината, зависи от това какъв брой гладка е повърхността й, а сиянието е симптом на младост. Слоевете на застаряващата кожа не се възобновяват толкоз бързо, тъй че мъртвите кожни кафези стартират да се натрупват. Това може да накара повърхността на кожата ви да наподобява груба, суха и по-малко оросена.

Ексфолирането отстранява натрупването на остарели кожни кафези и разкрива свежите нови кафези. Понякога това значи физическо заличаване на мъртвите кожни кафези. Друг път може да употребявате артикули с ексфолиращи киселини като салицилова киселина, които подтикват кожата да се самообновява.

Колко постоянно би трябвало да ексфолирате?

Дори да харесвате кожата си след ексфолиране, не го правете всеки ден, това може да раздразни кожата ви и да я зачерви.

Вместо това намерете най-хубавия график за вашата кожа. Ако употребявате по-сурови способи, като по-силни химикали или груби ексфолиращи принадлежности, би трябвало да го вършиме по-рядко. Ако кожата ви е зачервена, обезцветена или раздразнена, намалете до по-редките сесии на триене.

Може да се твърди, че продуктите с доста ниска централизация на химичен ексфолиант са подобаващи за ежедневна приложимост, само че не ги включвайте незабавно в ежедневния режим. Като цяло, ексфолирането един до два пъти седмично е положително за начало. Можете да го увеличите до три пъти седмично, в случай че кожата ви наподобява щастлива.

Колко постоянно да ексфолирате тялото си

Превърнете рутинната си ексфолиация в седмичен обред. Дори и да се изкушите от по-чести процедури, не го правете, кожата има потребност о отмора.

Ето няколко неща, които би трябвало да имате поради за ексфолирането на разнообразни зони на тялото си.

  • Ръце. Уви, ръцете стават груби в последно време с цялото миене и стерилизация. Вероятно нямате потребност от специфична ексфолираща рутина на всичкото от горната страна. Ръцете ви ще получат лек пилинг, когато търкате други елементи. Вместо това се концентрирайте върху овлажняването им, с цел да се предпазите от изсушаващите резултати на цялата тази хигиена.
  • Ходила. Известна с развиването на мазоли и груби петна, кожата ви просто се пробва да се втвърди, с цел да защищити краката ви от всичко, през което минават. Специален ексфолиант за крайници един път или два пъти седмично може постепенно да смекчи тези груби сектори. Пазете се от всяко средство, което твърди, че ще отстрани фрапантно тонове мъртва кожа в действителност бързо. Това може да нарани кожата ви. За най-упоритите зони, позволете на експерт да ги в профил вместо вас.
  • Крака. Най-нежният ексфолиант преди бръснене ще отстрани цялата мъртва кожа, тъй че можете да получите по-гладки крайници. Не забравяйте, че бръсненето също е нещо като ексфолиране, тъй че не прекалявайте.

Колко постоянно да ексфолирате лицето си

Когато обмисляте отнасяне на кожата на лицето си, не забравяйте и за шията и гърдите си. Цялата тази деликатна кожа се нуждае от еднообразно внимателно допиране.

Ексфолирането може да помогне при някой кожни проблеми, само че прекалено много ще направи пъпките още по-лоши. Използвайте гальовен артикул, ориентиран към акне няколко пъти седмично. Можете постепенно да увеличавате честотата, в случай че нямате парене или зачервяване.

На етикета на множеството артикули е указано, че може да се употребяват всекидневно, седмично или някъде по средата. Най-добрият метод е да започнете с един път седмично и да употребявате ексфолиращ артикул по-често, откакто разберете, че кожата ви го понася.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР