AHA или алфа-хидрокси киселина са група киселинни съединения, най-често извлечени

...
AHA или алфа-хидрокси киселина са група киселинни съединения, най-често извлечени
Коментари Харесай

AHA – Алфа-хидрокси киселина: Ползи за кожата

AHA или алфа-хидрокси киселина са група киселинни съединения, най-често извлечени от растителни източници, които обезпечават огромни изгоди, когато става въпрос за вашата кожа.

Има доста разнообразни, някои от най-често срещаните от които включват гликолова киселина, млечна киселина, лимонена киселина и ябълчена киселина.

Въпреки че всички те работят върху повърхността на кожата като химически ексфолианти, те се разграничават по мярка, навлизане и мощ.

По елементарна формулировка всеки вид киселина ще ексфолира кожата. Но, като се похвали с голям брой невероятни предимства; като повишение на яркостта, понижаване на забележимите увреждания от слънцето, изглаждане на фините линии и поощряване на хидратацията, AHA надвишават и оттатък апела на задължението.

Какво е AHA?

Ако се колебаете да се потопите в света на AHA продуктите за кожа, бъдете сигурни. Алфа-хидрокси киселините са едни от най-широко изследваните и валидирани артикули за грижа за кожата.

AHA в действителност е общ термин за типовете органични киселини. Те се намират в природата в захарна тръстика, мляко и плодове, макар че типовете, употребявани в някои артикули за грижа за кожата, са синтетични.

Най-често срещаните алфа-хидрокси киселини в грижата за кожата са млечната киселина и гликоловата киселина, които се употребяват за лекуване на разнообразни кожни проблеми от десетилетия.

Продуктите за грижа за кожата AHA нежно ексфолират мъртвите кожни кафези, с цел да разкрият по-свежа, по-здравословна кожа изпод.

По този метод те подтикват растежа на нови кафези, което обезпечава разнообразни изгоди с най-малък риск от раздразнение.

Какви са най-големите изгоди от алфа-хидрокси киселината?

Въпреки че е лек ексфолиант, алфа-хидрокси киселината е потребна за кожата ви по доста способи.

Но за нашите цели тук ще се съсредоточим върху главните. Може очевидно да изсветли кожата, да изглади появяването на фини линии и бръчки и да помогне за справяне с тъмните петна и други обезцветявания.

AHA може също да отвори и почисти порите, което може да понижи появяването на разширени пори.

Като цяло, посредством поощряване на подмладяването на кожата, продължителната приложимост на алфа-хидрокси киселина може да помогне за възстановяване на положението на кожата ви за по-млад, по-здрав тип.

1. Чудесни ексфолианти

Тъй като клетките на кожата умират, те постоянно могат да се слепят и да заседнат върху кожата.

Тези притъпяващи мъртви кожни кафези, висящи в близост по повърхността на кожата ви, нямат никаква изгода, което е мястото, където AHA се намесват.

AHA разтварят връзките, които държат мъртвите кожни кафези дружно и оказват помощ за нежното им отстраняване; което води до ослепителен, пресен, по-гладък и постоянен загар.

Ексфолирането с нежна, само че мощна AHA като млечна киселина може да се прави всяка вечер, в случай че кожата ви го понася.

Тя спомага за възобновяване на повърхността на кожата ексфолира, изсветлява, стяга порите, хидратира и понижава появяването на фини линии и пигментация; с едно придвижване.

2. Намаляват забележимите признаци на увреждане от слънцето

Въпреки че не можем да се върнем обратно и да кажем на по-младите си хора да нанасят повече слънцезащитни артикули или да стоят надалеч от слънцето, можем да създадем всичко допустимо в този момент, с цел да предотвратим по-нататъшно увреждане от слънцето.

реклама

Благодарение на AHA, признаците на увреждане от слънцето, като неравност, обезцветяване или пигментация, които към този момент са явни, могат да бъдат очевидно понижени.

3. Дълбоко хидратиращи

Гликоловата киселина, ябълчената киселина и млечната киселина са овлажнители, което значи, че извличат вода в кожата.

Ако имате суха кожа, потреблението на AHA може да помогне за възстановяване на равнищата на хидратация и нежно да в профил нежеланите петна суха или лющеща се кожа.

4. Омекотяват кожата

Докато AHA стартират да работят, те естествено изглаждат текстурата на кожата. Но за какво да нямате и копринено гладка кожа от раменете до петите?

Едно от главните преимущества на потреблението на AHA върху тялото е, че обезпечават блестящи резултати, без да предизвикват прекалено раздразнение.

В съпоставяне с обичайните физически способи за ексфолиране като груби скрабове или четки, химическото ексфолиране с AHA нормално е по-меко и по-щадящо за сензитивната кожа.

5. Ефект при акне

Голямо преимущество на ексфолирането като цяло е отпушването на запушените пори, което може да докара до обриви.

Въпреки че най-хубавите средства за унищожаване на пигментни петна са BHA, AHA също оказват помощ, като нежно отстраняват ежедневните замърсявания, без да предизвикват разкъсвания на кожата или раздразнение.

А това постоянно може да докара до повече пъпки, изключително при сензитивна кожа.

6. Видимо понижават фините линии и бръчките

AHA като гликолова киселина и млечна киселина интензивно предизвикват обновяването на клетките.

Това от своя страна може да помогне за възстановяване на стегнатостта на кожата, намалявайки появяването на фини линии и бръчки.

AHA против BHA

Когато избирате сред AHA (алфа хидрокси киселини) и BHA (бета хидрокси киселини), всичко се свежда до метода, по който желаете продуктите да работят дружно с вашите кожни желания.

Ако желаете да сведете до най-малко повърхностния себум и петна, ще желаете да употребявате или BHA, или композиция от AHA/BHA, защото тя евентуално ще може да проникне по-добре в казуса.

BHA също получават бонус точки, тъй като са задоволително нежни за чувствителни видове кожа.

За проблем като сухата кожа обаче AHA са най-хубавият ви залог заради техните овлажняващи свойства.

Подходящи ли са AHA за моя вид кожа?

Винаги е добре да знаете какво в действителност вършат за вас съставките в рутинната ви грижа за кожата. С AHA като гликолова киселина и млечна киселина, наред с други, можете да извлечете всички невероятни преимущества нагоре.

Освен това, с разнообразието от налични артикули, съдържащи AHA, има нещо уместно за множеството видове кожа и проблеми. Ако имате сензитивна кожа, да вземем за пример, ще се възползвате от артикули, съдържащи млечна киселина. Ако кожата ви не е сензитивна или търсите по-драматични резултати, можете да се възползвате от маски или пилинги с гликолова киселина. Каквито и да са задачите ви за кожата, AHA могат да ви оказват помощ да ги постигнете.

реклама


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР