Омега-3 мастни киселини в грижа за кожата са основни хранителни

...
Омега-3 мастни киселини в грижа за кожата са основни хранителни
Коментари Харесай

Ролята на Омега-3 мастни киселини в грижа за кожата

Омега-3 мастни киселини в грижа за кожата са съществени хранителни субстанции, които имат значение за грижата за кожата и храненето, тъй че несъмнено е добра концепция да се задълбочите в тази тематика.

Като начало, дано опростим тези киселини. По принцип те са избран тип мазнини – здравословният тип, от които тялото ви явно се нуждае, само че не може да разбие единствено. Поради това тези есенциални мастни киселини би трябвало да бъдат детайл от вашия хранителен проект.

Тяхната функционалност минава оттатък храненето чак до вашата кожа. Знаете, че омега-3 мастните киселини са значими, тъй като имат някои мощни противовъзпалителни свойства.

Става въпрос за свойства, които могат да работят като ваша ризница против негативните въздействия на ултравиолетовите лъчи. Те поддържат хидратацията на кожата ви, като ви оказват помощ да се предпазите от сухота и лющеща се кожа.

Добавянето на омега-3 мастни киселини към вашата храна и рутинна грижа за кожата може да се окаже потребно за тялото ви и да усъвършенства типа на кожата ви.

Какво съставляват омега-3 мастните киселини?

Известни със своите впечатляващи изгоди за здравето, те са основни за здравословното хранене.

Но имайте поради, че терминът „ значителен “ не е просто изтънчено заглавие. Това значи, че телата ни не могат да създават това хранително вещество сами; би трябвало да си го набираме от храната или като одобряваме добавки.

Омега-3 мастните киселини се оферират в три разновидности: ALA ( алфа-линоленова киселина ), EPA ( ейкозапентаенова киселина ) и DHA ( докозахексаенова киселина ).

Всеки играе своята роля и всички те са значими за нашето здраве. Обикновено намираме ALA в растения като ленено семе, семена от чиа и орехи.

Трудно е да си представим, че тези дребни ядки и семена могат да съдържат толкоз доста от това хранително вещество!

Сега за другите две, EPA и DHA. Те се намират най-много в мазни риби и водорасли. Готови ли сте за образци? Риба звук, сьомга и скумрия; тези морски източници преливат от тези потребни мазнини.

Омега-3 мастни киселини в грижа за кожата

Усвояването на омега-3 мастните киселини може да ви се стори малко мъчно заради научното название – само че, почтено казано, е много елементарно да видите по какъв начин може да помогне на кожата ви.

Когато става въпрос за грижа за кожата, множеството от нас мислят за неща, които могат да ползват. Но ето нещо – от време на време блестящата кожа се дължи повече на храната, която ядете, и на нещата, които пиете.

Омега-3 мастните киселини играят огромна роля тук. Някога чудили ли сте се по какъв начин някои хора постоянно съумяват да имат кожа, която просто наподобява блестяща? Е, омега-3 може да са тяхното скрито оръжие.

Хубавото при тези мастни киселини е по какъв начин работят от вътрешната страна, с цел да създадат кожата ви да наподобява ужасно.

Всичко това се дължи на обстоятелството, че те подтикват клетките на кожата, като оказват помощ за усвояването на питателните субстанции и премахването на токсините.

Цялата тази упорита работа води до кожа, която задържа водата по-добре – мислете за мека и в действителност добре хидратирана.

Омега-3 мастните киселини успокояват зачервената и подпухнала кожа.

Стареещата кожа плаши всички, нали? Въпреки че не можем да натиснем „ пауза “ на часовника, омега-3 са чудесни за закъснение на нещата.

Те работят, с цел да запазят колагена недокоснат – това е нещото, което поддържа кожата еластична и стегната.

Имайте поради, че омега-3 мастните киселини не са просто следващата блестяща наклонност в здравословното хранене.

Те са път към страхотна кожа. Помислете за това идващия път, когато планирате храненето си или пазарувате артикули за грижа за кожата – определените от вас храни в действителност могат да повлияят на това по какъв начин наподобява кожата ви.

Омега-3 може да наподобяват дребни, само че те са мощни, когато става въпрос за продължаващата борба за страхотна кожа.

Омега-3 в козметичните артикули

Омега-3 мастните киселини са градивните детайли за здрави, блестящи кожни кафези. Те прибавят нотка прохлада към продуктите за грижа за кожата, съживявайки изтощената или скучна кожа.

От овлажнители до серуми, лосиони и маски за лице, всеки продукт показва своята неповторима композиция от омега-3, предлагайки изкусително заричане за подмладяващо преживяване на разбиращите купувачи.

Относно науката зад това, омега-3 мастните киселини ускоряват производството на колаген – протеинът, който поддържа кожата ни стегната и млада.

реклама

Но с придвижване на възрастта производството на колаген за жалост се забавя.

Кажете довиждане на бръчките, с помощта на омега-3. Те работят вълшебен върху повърхността на кожата, като изглаждат дребните линии и придават по-гъвкав тип.

Освен това имат мощни противовъзпалителни свойства, понижават зачервяването и отока.

Овлажнител, цялостен с омега-3, е идеалното решение за усмиряване на всяко кожно неспокойствие.

Също по този начин ще намерите изобилна доза Омега-3 в кремовете за очи. Очите, прозорецът към нашите души, постоянно демонстрират първите признаци на стареене.

Деликатната кожа към очите ни, прави оценка високо помощта на Омега-3 в кремовете за очи. Те понижават подпухналостта и оставят очите ви да наподобяват блестящи и добре отпочинали.

Излизайки оттатък хубостта на незадълбочено равнище, омега-3 мастните киселини са мощни играчи на пазара за хубост.

Те са подготвени да продължат да оформят бъдещия път на промишлеността за грижа за кожата.

Как да включите Омега-3 мастни киселини в грижа за кожата

Мислите ли да увеличите своите Омега 3 мастни киселини в грижа за кожата? Малка смяна в диетата ви може да подтиква огромен скок в приема на омега-3.

Заложете на храни, които са цялостни с Омега-3.

Тлъстите риби – приказвам за сьомга, скумрия и сардини – съдържат доста Омега-3. Включете тези риби в ястията си няколко пъти седмично.

Ако си падате повече по зелените неща, лененото семе и семената от чиа са страховит избор.

Разбира се, има и метод за приемане на добавки с Омега-3, като капсули с рибено масло.

Ще намерите обективен дял от артикули за грижа за кожата, които съдържат Омега-3 мастни киселини; от лосиони до серуми, Омега-3 е постоянно срещана добавка.

Редовната приложимост на тези артикули може да увеличи равнищата на хидратация, да усили еластичността на кожата и да понижи признаците на стареене.

Направете ги част от ежедневната си рутинна грижа за кожата – заран и вечер – за най-хубави резултати.

Увеличаването на приема на Омега-3 е лесно; просто направете промени в диетата си, помислете за добавки и пробвайте някои местни приложения посредством грижа за кожата.

Омега-3 мастните киселини са фантастични за кожата и нормално за благосъстоянието, само че прекалено много може да докара до непланирани последици.

Както се споделя, всичко положително идва в умерени количества – и това включва и приема на Омега-3.

Омега-3 мастни киселини в грижа за кожата – Обобщение

Искате ли да знаете нещо забавно? Омега-3 мастните киселини са извънредно значими за грижата и храненето на кожата.

И тяхното влияние не се стопира единствено до това какво ядете. Те са най-хубавият другар на вашата кожа и са добре известни със своите противовъзпалителни свойства.

На последващо място, тези мастни киселини са превъзходен асистент против тези досадни признаци на стареене, да не приказваме, че са страхотни за отбрана от слънцето и за възстановяване на общото здраве на кожата.

Нека не забравяме главната роля, която тези мазнини играят в нашата диета. Те вършат повече от грижа за кожата.

Омега-3 доставят хранителни субстанции, чудесни за вашето сърце и мозък. Можете да ги намерите в храни като риба, семена от чиа и орехи.

Омега-3 мазнините са заварката, която свързва грижата за кожата и здравословното хранене.

Те са като изящна дребна помощна ръка от природата, която работи, с цел да поддържа тялото ви крепко както от вътрешната страна, по този начин и извън.

Това е тип лой, която всички би трябвало да обичаме.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР