Искате да пътувате до Гърция? Бъдете внимателни какви точно документи

...
Искате да пътувате до Гърция? Бъдете внимателни какви точно документи
Коментари Харесай

Искате Гърция? Нови ограничения

Искате да пътувате до Гърция? Бъдете деликатни какви тъкмо документи би трябвало да носите, с цел да не останете на границата.

Гръцките управляващи удължиха всички настоящи до момента ограничавания за влизане на територията на страната до 06:00 на 3 май 2021г., оповестяват от посолството ни в Атина и Министерство на външните работи.

При влизане на гръцка територия, без значение от типа превоз, от пътуващите се изисква да показват отрицателен резултат от тест по метода PCR, изработен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция.

По информация на българското задгранично посланичество, условието за PCR тест ще важи и за деца над 5-годишна възраст. При неговата липса гръцките управляващи имат право да не позволен пътуващите да влязат в страната. При влизане гръцките управляващи по своя преценка мога да изискат на всеки от пътуващите да бъде изработен тест (бърз или PCR).

Всеки жител, без изключение, следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/. Там в детайли са разказани настоящите ограничения, ограничавания и условия. Компаниите, които правят пътнически транспорти (самолетни, морски, сухопътни) са длъжни да ревизират дали всеки от пасажерите има QR преди неговото качване. При липса на подобен транспортната компания носи отговорност за връщането му в родината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР