Искат ли българите избори? С отговор на този въпрос Галъп

...
Искат ли българите избори? С отговор на този въпрос Галъп
Коментари Харесай

Горещи данни! Искат ли българите избори?

Искат ли българите избори? С отговор на този въпрос „ Галъп интернешънъл “ излезе с изследване часове преди гласуването в Народното събрание на вота на съмнение против кабинета на Кирил Петков.

41% от хората у нас по-скоро не са съгласни да има предварителни избори, доклада " Галъп ".  26,5% са на противоположното мнение - упорстват за предварителен избор.

Проучването е извършено от 2 до 10 юни измежду 806 пълнолетни българи по метода „ лице в лице “ с таблети.

По отношение на кабинета на Кирил Петков обаче българите са раздвоени. 39,8% не желаят оставка на държавното управление, 36,7% са безапелационни - да си върви.

Проучването дава резултат и за мнението на хората у нас по горещите тематики - Северна Македония и войната в Украйна.

62,8% от българите считат, че Северна Македония не е направила задоволително България да отстрани ветото. Под една десета считат, че РСМ е направила задоволително.

Данните затвърждават наблюденията, че позицията на българското общество по тематиката остава твърда и непроменена. Това са обичайните равнища по тези въпроси, регистрират социолозите.

За войната в Украйна структурна смяна в мненията у нас няма.

58,8% на българите настояват, че не утвърждават дейностите на Владимир Путин в Украйна. 23,3% обаче не крият, че утвърждават тези дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР