Исканите обезщетения по застраховката Гражданска отговорност за първото полугодие на

...
Исканите обезщетения по застраховката Гражданска отговорност за първото полугодие на
Коментари Харесай

За половин година исканите обезщетения по Гражданска отговорност наближават 3,5 млрд. лева

Исканите компенсации по застраховката " Гражданска отговорност " за първото полугодие на тази година към този момент са на стойност над 3,479 милиарда лв.. Това демонстрира статистика на Комисията за финансов контрол за упования размер на заплащанията по полицата, обобщава в. " 24 часа ".
Статистиката демонстрира, че максимален дял в предявените претенции за обезщетение касаят случаи на произшествия с леки коли или с транспортни средства до 5 тона.
За имуществени вреди се чака да бъдат платени 1,57 милиарда лв., а за неимуществни - 1,89 милиарда лв.. Неизплатените искания за имуществени вреди са 276,5 млн. лв.. За неимуществените, в които влизат и породени болки и премеждия, не са изплатени компенсации са в размер на 720,7 млн. лв.. Предявените, само че неизплатени средства към края на юли и по двата типа искания възлизат на 563,6 млн. лв..
Данните демонстрират, че предстоящият размер на зародилите, само че непредявени искания към 30 юли, е 135 млн. лв. за имуществените и 353,6 млн. лв. за неимуществените. Претенциите за имуществени вреди се чака да бъдат за 1,05 милиарда лева, а 80,9 млн. лева са зародилите, само че непредявени искове.
Вследствие на породени премеждия са предявени искания, които финансовият регулатор чака да доближат 1,52 милиарда лв., като са зародили искания в размер на 259 млн. лв., само че те не са предявени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР