Искане за оставка, скандал на Острова и много работа за

...
Искане за оставка, скандал на Острова и много работа за
Коментари Харесай

Равносметката след мача България - Англия

Искане за оставка, скандал на Острова и доста работа за родната полиция. Това са единствено част от резултатите след снощния мач България - Англия. 

Предвид цялостното положение на българския футбол и случаите от през вчерашния ден министър председателят е изискал прекратяване на връзките на страната с Българския футболен съюз /БФС/ и оставката на ръководителя Борислав Михайлов. Това заяви спортният министър Красен Кралев пред публицисти в министерския съвет.

" След последните прояви, и имайки поради цялостното положение на българския футбол, и случаите, министър председателят ми разпореди от през днешния ден нататък да преустановим всевъзможни връзки с Българския футболен съюз, в това число финансови, до подаване на оставката на ръководителят на БФС Борислав Михайлов ", съобщи Кралев.

" Преди малко министър председателят ме извика по неотложност. Знаете, че през последните 4 години българското държавно управление направи извънредно доста за развиването на българския футбол ", напомни Кралев. Той регистрира, че са се построили терени и са се давали средства за развиване на детско-юношеските тимове.

Кралев е безапелационен, че с това няма нарушение на разпоредбите на УЕФА.  " Искаме оставката поради цялостното положение на българския футбол, поради случаите през вчерашния ден. Държавата не може да толерира повече такова държание ", съобщи спортният министър.

Каква е равносметката след цялата нервност за мача сред от България и Англия?  Стана ясно, че преди мача са арестувани общо 10 души - непознати и български жители, а деветима почитатели на двата тима са били върнати от входовете на стадиона поради приложимост на алкохол.Часове преди дуела, към 18 часа в региона на бул. " Витоша ", е зародила кавга сред двама непознати жители. Единият от тях е с порезна рана, оказана му е здравна помощ. Другият е арестуван в полицията. За хулигански дейности в централната част на града са арестувани и други двама чужденци. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска операция за застраховане на публичния ред и сигурността на жителите и гостите на София е в ход от 13 октомври. Осигурени са нужните сили и средства за застраховане на централната градска част и публичните места, както и територията на стадиона Националния стадион " Васил Левски ". Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на построените в региона на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Общо 10 души, непознати и български жители, са арестувани преди футболната среща, като шестима от тях - за липса на документи за идентичност, трима - за хулигански прояви, и един - отказал да извърши полицейско предписание. Деветима почитатели в нетрезво положение, последователи и на двата тима, са били върнати от входовете на стадиона.

Ангажимент по защитата на реда на спортната среща имаха частни охранителни компании, столичните служители на реда бяха в подготвеност да се намесят при зародила нужда. Съгласно предварителния проект, след привършване на мача на територията на стадиона бяха забавени последователите на победилия тим до отдръпването на противниковите почитатели. Всички гости напуснаха без произшествия. Към момента няма съществени нарушавания на публичния ред по улиците в региона и в посоките на евакуиране на почитателите на двата тима.

Расистките обиди на снощната европейска подготовка сред България и Англия в София са съществена тематика в днешните издания на водещите английски медии.

Военновъздушни сили отбелязва, че играта е била спирана два пъти поради расистки прояви, в това число нацистки привет и обидни викания. Британската медия цитира думите на ръководителя на футболната асоциация Грег Кларк, който съобщи, че случилото се очевидно е разстроило играчите на Англия. Той показва вяра, че УЕФА ще извърши цялостно и изцяло следствие на случая.

Вестник „ Дейли телеграф “ излиза със заглавие „ Отвратително “ и фотография на играчите на терена по време на едно от спиранията на мача.

" Англия се изправя твърдо против лицето на отвратителния расизъм, до момента в който победи България в една срамна нощ в София ", добавя изданието. Вестникът отбелязва, че играчите на Англия са реагирали с извънредно достолепие и професионализъм, макар че играта беше прекъсвана два пъти и по този начин са изпратили обръщение към света. " Сега натискът би трябвало да бъде безсърдечен върху управляващите да подхващат дейности и не приказваме за дребни санкции или лишаване на точки. Беше извънредно ужасяващо и единствената мярка е да изхвърлят България със смешните им отричания от надпреварата. Това е, беше и постоянно ще бъде изцяло недопустимо. Не би трябвало да има взаимни отстъпки ", добавя изданието в изострен коментар. Все отново " Дейли телеграф " отбелязва реакцията на капитана на българския тим Ивелин Попов, който в полувремето спори с почитателите.

С огромни букви „ Стар спорт “ дефинира случилото се като „ Срам “. „ Мирър “ също настоява България да бъде изхвърлена от квалификациите, а УЕФА да предприеме незабавни дейности. Заглавието в днешния брой на „ Дейли мейл “ гласи Англия – 6, Расизмът - 0.
 
Заглавието на влиятелния вестник „ Гардиан “ е „ София, позор “. Изданието цитира думите на наставника на Англия, който е похвалил играчите за реакцията им по време на обидните викания. Вестникът отбелязва, че капитанът на българския тим Ивелин Попов е бил видян да води развълнуван спор с български почитатели, до момента в който тимовете влизали в съблекалнята на полувремето. „ Да се изправиш самичък и да направиш вярното нещо изисква храброст и сходни дейности не би трябвало да останат незабелязани “, цитира „ Гардиан “ думите на Маркус Рашфорд – един от тримата тъмнокожи играчи, с които Англия излезе на терена.

В собствен просторен материал „ Дейли експрес спорт “ публикува фотосите на младежите с черни качулки, видяни да вършат нацистки поздрави на националния стадион „ Васил Левски “, а заглавието с огромни букви гласи „ Загубеняци “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР