Исканата оставка на министъра на отбраната Стефан Янев беше очакван

...
Исканата оставка на министъра на отбраната Стефан Янев беше очакван
Коментари Харесай

Антоанета Христова за поисканата оставка на Янев: Действието на Кирил Петков не е еднолично, а е подкрепено от САЩ

Исканата оставка на министъра на защитата Стефан Янев беше предстоящ резултат от съдружните връзки. Това мнение изрази в " Тази заран “ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

" Тази коалиция е образувана не на ценностен принцип, заради което във всеки миг, в който би трябвало да се направи избор, който е учреден на полезности, ще има конфликт “, на мнение е тя.

Според нея в ляво върви доста тежка борба, която към този момент евентуално има искания да има нов водач. По думите ѝ доста от дълго време Стефан Янев е формирал личен профил на водач.

" Профилът на Янев споделя, че без значение, че принадлежим на НАТО и на Европейски Съюз, ние би трябвало да имаме независим избор, който да дава отговор на интереса на България. Тази група жители, които го поддържат, са нормално по-леви, с русофилски настроения. Хора, които значително оправдават дейностите на Путин и търсят интереса сред това къде сме ние в конфликта на огромните, без да заемаме страна. В същото време обаче от другата страна е разбирането, че когато си член на алианс, ти не си безусловно свободен и би трябвало да следваш полезностите му. Затова и конфликтът е доста интерес, защото в това ще се роди новият водач на левицата “, изясни тезата си Антоанета Христова.

Според нея повода за оставката на Стефан Янев се крие в 8 години подготовка на Путин за дейностите, които се случват сега в Украйна.

" На базата на това тази тактика не може да не включва тактика към предходните му спътници, а ние сме първият от тях. Дали Путин има интерес на следващия ден да ни нападне, каквито хипотези се появиха, бих споделила – ни минимум, тъй като в предишното сме били най-верните. На тази база огромна част от българското общество е отворено към неговата версия за истината. Затова сега тече един доста сериозен развой в България “, сподели още Христова.

Действието на Кирил Петков не е еднолично, а е подкрепено от едната от огромните сили - в тази ситуация Съединени американски щати. По думите й по тази причина и той има " този хъс, мощ и сила “ да изиска оставката.

Политологът Мария Пиргова се съгласи, че има учредения да се мисли в тази посока за водачество в лявото пространство.

" Но аз бих мислила по линията на институциите. Стефан Янев е одобрен към този момент като част от българската политика. Не може от една такава стъпка за подаване на оставка да се изключи Народното събрание, да излезе министър председателят и да каже " аз “. Първо би трябвало да заседава комисията в Народно събрание, която да изслуша Янев. След това да се произнесе Министерски съвет, по-късно Министерски съвет да даде в Народно събрание съответното предложение и Народното събрание да гласоподава “, разяснява Пиргова.

" Напрежение би имало, откакто събитията отминат и тогава България ще бъде подритната и от двете страни - и от НАТО, и от Русия “, добави политологът.

Мария Пиргова е на мнение, че желаната оставка на Янев е неверна позиция на държавното управление, с което то ще изгуби електорат и непоклатимост по време на спор.

" Не виждам за какво в тази конюнктура би трябвало да се смени военният министър. По този метод не заемаме по-достойно място в НАТО. Ние сме член на НАТО, а не принадлежим на него. Трябва да имаме независимо мнение. Стефан Янев е съвършен боен посланик, подготвен за това, тъй че не би трябвало да подценяваме и това, което следва “, счита Мария Пиргова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР