Искаме промяна на модела чрез оставка на правителството. България се

...
Искаме промяна на модела чрез оставка на правителството. България се
Коментари Харесай

БСП стартира подписка за „народен вот на недоверие“ на правителството


Искаме смяна на модела посредством оставка на държавното управление. България се ръководи от паралелна страна. Това сподели на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещание на изпълнителното бюро на партията, съобщи БГНЕС.

“Стартираме подписка за оставката на държавното управление във всеки град. Искаме национален избор на съмнение ”, разгласи Нинова.

Нинова сподели, че тази подписка може да прерасне и във избор на съмнение, импортиран в Народното събрание и акцентира, че тази самодейност не би трябвало да се възприема като партийна задача. По думите й тогава ще е избор на съмнение, подсилен от народа и посочи, че това предложение ще бъде импортирано в Националния съвет в събота, когато ще се организира и Пленум на партията.

„ Ще предложим на парламентарната група да внесем нарочна анкетна комисия, която да ревизира всички изнесени обстоятелства от Васил Божков “, добави още тя в коментар на полученото писмо от укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че концепцията на Комисията е да ревизира всички изнесени обществено обстоятелства, да извика на чуване забърканите лица от министър председател, през служители до пиари.

“Преди 4 години поставихме диагноза на ръководството на Борисов и тя е, че България се ръководи от паралелна страна. Паралелната е поробила същинската. Официалните институции не действат, решенията се взимат на мрачно от хора в сенките. Обществото е задушено от този модел на ръководство. Всеки ден има образци за това: обири и измами на най-високите етажи на властта за сметка на народа. И най-пресният образец по тази причина е вчерашният случай в МЗХГ. Това е диагнозата на казуса ”, разяснява още тя и разясни, че ще внесат предлагането си в пленарна зала.

Тя разяснява и случилото се в МЗХГ като го дефинира като ослепителен образец на модела на ръководство на Борисов.

„ В случая аз загатнах измами, с изключение на кражбите, само че защото тръгваме на подписка за оставка на цялото държавно управление, не желаеме настрана нейната оставка. Тръгваме към хората с готовност да организираме всички за оставка на цялото държавно управление. И да смени Танева, ще постави различен, който да продължи по същия “, съобщи тя и акцентира, че смяната е в ръцете на народа, който би трябвало да се разсъни и да вземе ориста си в свои ръце, както и да се освободи от апатията и страха.

На въпрос на БГНЕС по какъв начин ще убедят хората да им повярват, че те са смяната, откакто опитите им за избор на съмнение са безуспешни, Нинова сподели, че протичащото се в зала е въпрос на математика.

“Внасяхме няколко вота през годините на този парламент и желая да ви напомня, че въпреки и несполучливи, времето потвърди противоположното. Помните ли вота за корупция или по екологични въпроси? Е, след две години от тези вотове, видяхте ли, че обстоятелствата се потвърдиха от нашите тези. Да, в Народното събрание не минава, тъй като партиите другите държат на статуквото, желаят да си изкарат мандата, не желаят смяна, това е тяхно право. Всяка партия си взема решение своето държание. Нашето е това – съпротива, опция. Сега към този момент търсим тази поддръжка отвън залата ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия и добави, че на този стадий не са разговаряли с други парламентарни групи за поддръжка.

А във връзка с това по какъв начин ще убедят хората, че Българска социалистическа партия е алтернативата, тя сподели, че ще си служат с обстоятелства и дейности. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР