Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение

...
Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение
Коментари Харесай

Национален протест срещу войната по пътищата блокира възлови кръстовища

" Искаме, когато има съществуване на алкохол, опиати и жестоко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, да се смятат за умишлени закононарушения. Защото сега ги гледат като неумишлени закононарушения ", сподели той.

Стара Загора и Казанлък ще се включат в Националния митинг на близки на починали на пътя

 

В столицата митингът ще се организира на кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Русе ", където на 8 май, на пешеходна пътека починаха двама души, ударени от автомобил, движещ се с висока скорост.

 

От 11 до 11,30 часа протестиращи ще блокират придвижването по пътя Бургас - Созопол и по пътя София - Варна, в региона на Момина чешма при Търговище.

 

Родители, чиито деца са станали жертви на войната по пътищата ще блокират също в 11 часа придвижването по пътя Хасково - Димитровград и Тополовград - Елхово.

Ще стачкуват и поданици на Варна, Шумен, Стара Загора и Казанлък.

 

През седмицата близки на починали при произшествия показаха настояванията си и пред представители на основната прокуратура, а от Министерство на вътрешните работи оповестиха оферти за законодателни промени за по-строги санкции при шофиране след приложимост на опиати и алкохол.

 

Предвижда се и въвеждане на оптималната скорост по автомагистралите, опция младите водачи да карат с придружители и понижаване на скоростта в избрани региони в градовете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР