"Искаме да премахнем зелените сертификати. Но това да се случи,

...
"Искаме да премахнем зелените сертификати. Но това да се случи,
Коментари Харесай

Петков каза кога отпадат зелените сертификати

"Искаме да премахнем зелените документи. Но това да се случи, когато равнищата на отбрана на популацията са толкоз високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в лечебните заведения, че не се запълват интензивните кревати ".

Това сподели министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание след края на блицконтрола. "Единственият метод да го реализираме е да стигнем равнища на имунизация от най-малко 70% ", разясни той. По думите му сега равнището на имунизация е 35%.

"Нашата задача би трябвало да бъде над 50%, в случай че желаеме да имаме някакво равнище на отбрана, доста бих се радвал да стигнем до 70%. По никакъв метод тези равнища няма да са през наложителна имунизация. Докато съм министър председател, няма да има такава ", съобщи още министър-председателят и добави, че в случай че дневно продължат да се имунизират по 30 000 души "може да преминем петата Коронавирус вълна, без да е належащо затваряне ".

Той изрази удовлетворение, че тласъкът от 75 лева за пенсионерите, които се имунизират, е довел до имунизация на 92 000 души през последните три дни. "Това са невиждано високи равнища ", уточни Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР