Искам да се присъединя към призива ви да почетем загиналия

...
Искам да се присъединя към призива ви да почетем загиналия
Коментари Харесай

ГОРЕЩО! Десислава Атанасова подкара ,,Промяната“ за приоритетите им, Киро и Асен в ступор

„ Искам да се причисля към апела ви да почетем починалия граничен служител на реда. Изказваме съболезнования към околните му и се надяваме такива нещастия да не се повтарят “.

Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков по време на срещата с представители на партия ГЕРБ.

„ Ние дойдохме тук, продължавайки обещанието си за градивен разговор. Водят ни два правилото – обещанията преди изборите, би трябвало да се извършват след изборите. Това желаеме да въведем като стандарт. Вторият е – да се направи всичко допустимо, от която и да е позиция, да намерим решение за българските жители, които са ни излъчили тук “, сподели той.

Петков акцентира, че Политическа партия остават съпротива.

„ За всички, които ни гледат, това не е среща за първия мандат, само че това, че сме в този огромен състав, демонстрира желанието ни да работим като градивна съпротива за положителното на хората. Благодаря, че сте се срещнали толкоз детайлно с нашите цели “, сподели Петков.

По думите му Политическа партия имат 4 съществени цели – увеличение на приходите, сигурност за бизнеса, антикорупционно законодателство и външна политика.

„ Това, което бих желал, даже и в днешната среща, да ви дадем къса презентация, в която да покажем, че в действителност, в случай че се сложат верните политически параметри, политиките ни са в синхрон, без да би трябвало да вършим компромис сред бюджетна рамка и недостиг под 3 % и всички заплащания, които сме заложили “, сподели той.

Десислава Атанасова бързо взе думата и се включи още веднъж в разговора:

„ Предлагам презентацията ви да е тематика за диалог на последваща среща, когато нашият финансов и стопански екип стартира да води диалог с съответни тези. Сега би трябвало да се фокусираме върху спортното от безспорното. Ние считаме, че българите би трябвало да бъдат подкрепени на прага на зимата. Нашето схващане е, че най-важната поддръжка за България в този миг, е решение на политическата рецесия. Не одобряваме този диалог, като диалог за поддръжка или старт на съдружно държавно управление.

В този смисъл не сме с неверни усещания от тази среща. Струва ми се обаче, че е доста по-важно, в случай че намерим базов консенсус по другите точки, по-късно да търсим благоприятни условия за градивен диалог и с другите парламентарни групи. Бюджет и антикризисни ограничения би трябвало да се одобряват с необятно болшинство.

Нека дружно да търсим това болшинство. Колегите от Българска социалистическа партия имат сериозна обществена стратегия. Ние сме подготвени да приказваме и с тях и с всички останали парламентарни групи, тъй като всички са излъчени от българските жители. Ако търсим по какъв начин да уплътним смисъла на „ силата на съединението “ това е една добра стъпка “, съобщи тя.

„ Предлагам да подходим по метод, който ще отсее противоречивото от безспорното. След това нашите екипи с специалисти да разясняват всички ограничения, които вие и ние предлагаме. Ние още веднъж декларирам, че в точка 2 – увеличение на минималната работна заплата, сме „ за “. Това обаче би трябвало да е обвързвано с явен план какво можем да си позволим рпез 2023, 2024 и 2025 година. Това да е обвързано и с прогнозата на ЕЦБ, с прогнозата на Българска народна банка, както и с тази на служебния кабинет “, сподели Атанасова.

„ Темата с цената на електрическата енергия за бизнеса и битовите консуматори. Мисля, че от ваша страна няма да има несъгласие, в случай че кажа, че вие също няма да възразите 250 лева на мегават час да бъдат 200 лева, тъй като това е по-доброто за българския бизнес “, сподели тя.

Според Атанасова е извънредно значимо да бъдат подтиквани младежите да остават в България, да работят тук и да живеят тук.

„ Инвестицията в българското обучение през всички години на нашите управнически мандати, е явен наш приоритет. Инвестицията в културата би трябвало да стартира още веднъж “, добави Атанасова.

„ Увеличение на учителските заплати – несъмнено. Да, за нас образованието е безапелационен приоритет. Нашите държавни управления поредно, уравновесено го правеха през трите ни мандата “, сподели тя.

„ Гледайки всички точки ми се коства, че най-много би трябвало да приказваме по тематиките – работната заплата за работещите в бранш „ опазване на здравето “, тематиката за цената на газа, цената на тока и дефиницията за енергийна беднотия “, добави Атанасова.

Този път от Политическа партия заприказва Асен Василев:

„ Споменахме за остойностяването на програмата. Направили сме един първи опит за това, само че може да го довършим с господин Ананиев “, поде той.

По думите му от Политическа партия не обичат да хвърлят цифри, без да са си създали авансово сметката.

Василев изкара презентация с макрорамки.

„ Национален статистически институт ревизира данните за 2021 и за първото полугодие на 2022 година. Именно поради това може да чакаме доста по-голям Брутният вътрешен продукт – от 139 милиарда към 165,2 милиарда “, сподели Василев.

По думите му следващата година ще имаме още 30 милиарда нарастване до 180 милиарда Според него това ще докара до спомагателни доходи към 11 милиарда лв..

„ Скептични сме към изявлението, че всеки 10 лв. повдигане на минималната работна заплата, са 50 млн. спомагателни разноски към бюджета “, сподели той.

Асен Василев прикани ГЕРБ да поддържа декларацията, която Политическа партия е внесла с молба служебният кабинет да внесе бюджет, с цел да стартираме работа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР