Искам да поздравя правителството за бързата реакция - завръщането на

...
Искам да поздравя правителството за бързата реакция - завръщането на
Коментари Харесай

Радев: Няма пряка опасност за националната ни сигурност

Искам да поздравя държавното управление за бързата реакция - завръщането на нашите сънародници от Израел, съобщи Румен Радев след съвещанието на КСНС на " Дондуков " 2.

Обединихме се от позицията, че няма директна опасност за националната сигурност на страната, само че остават в действие ограниченията за предварителна защита на риска, съобщи Радев.

Ескалацията на въоръжения конфликт сред Израел и Хамас и въвличането на нови участници ускорява риск от засилени миграционни потоци към страната ни и риск от навлизане на терористични оганизации. 

Анализите демонстрират все пощироко използване на артикули, позволяващи нови начини на военни дейности водещи до асиметрични резултати, сподели Радев. „

Това откроява недостиг от качества на националната сигурност, както и опция да се противодейства на тези закани, акцентира Радев Новите провокации изискват разбор, добави той.

Те постановат и придобиването на нови качества, които да са съответни на тези модерни закани, съобщи президентът.   

Изисква се нараснала подвижност и софтуерно възобновяване на службите, акцентира Радев. Трябва да работим с нашите сътрудници за още по-голяма поддръжка, добави той.

Анализът на актуалните спорове открои наклонност на използване на евтини софтуерни решения, които дават асиметрично преимущество. Все по-широко се ползват всевъзможен тип дронове за наблюдаване, разузнаване, не можем да си позволим да изразходваме колосални средства, без да гледаме технологиите на бъдещето, съобщи Радев.

Трябва да се насочим към нискобюджетни планове, които да ни дават осведомително преимущество, сподели президентът.

Трябва да се спре пресичането на отлив от фрагменти, мотивация и професионалната подготовка, съобщи президентът.

Той съобщи, че тази среща не е последна, а е единствено началото.  

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР