Искам да благодаря на г-жа Бозукова, че успя да наложи

...
Искам да благодаря на г-жа Бозукова, че успя да наложи
Коментари Харесай

Атидже Вели: Има 1 млрд. лева от Европа за малките ферми

Искам да благодаря на госпожа Бозукова, че съумя да наложи и надгражда този конгрес. Той към този момент е интернационален. Това съобщи Атидже Вели, евродепутат от ДПС/Обнови Европа, съорганизатор на форума " Криза и зелена договорка. Време за бързи решения в земеделието ", част от акцията на " Стандарт " Да! На бължарската храна. Госпожа Вели е модератор на втория панел.

Във втория панел ще приказваме за огромните благоприятни условия, които ни дава Европа. Най-голямата промяна в ОСП към този момент е призната, следва тя да стигне до земеделците и преработвателния отрасъл. Реформата е позакъсняла, само че е реалност след 3 години договаряния и работа. Считам, че в Европарламента успяхме да защитим една съвременна конструкция на ОСП, която да балансира трите аспекта на зелената договорка - обществен, стопански и екологичен. Успяхме да реализираме по-голяма еластичност на обособените страни. Много е значимо сами да дефинираме ограниченията, от които браншът има потребност. Тази еластичност обаче върви с по-голяма отговорност.

Със самочувствие мога да кажа, че Движение за права и свободи има своята роля в правенето на ОСП. Тя е и за огромните, и за дребните. Над 1 милиард лв. ще има за бг дребни земеделци /10%/. Близо 400 млн. лв. ще има за младите фермери в България.

Биологичното произвеждане ще е един от методите да увеличим приходите на земеделците, да ги върнем в скелските региони. Във втория панел ще приказваме за всичко това.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР