Искам БСП да бъде изчистена от задкулисието. Това заяви лидерът

...
Искам БСП да бъде изчистена от задкулисието. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Нинова: БСП ще бъде изчистена от задкулисието


Искам Българска социалистическа партия да бъде изчистена от задкулисието. Това съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова в предаването „ Годината “ на Дарик радио. Партията, акцентира тя, би трябвало да гледа напред, след края на Бойко Борисов. Само ние имаме действителни оферти за решение на проблемите с грижа за хората, безапелационна бе Нинова.

По отношение на ограниченията, свързани с коронакризата, тя акцентира: " Проблемът от време на време не е в ограниченията - дали краткосрочно или дълготрайно ще затворим. Проблемът е в доверието. Не им имат вяра. За да се реши казусът, би трябвало да се възвръща доверие. Това държавно управление няма по какъв начин да го възвърне, то е на финала си “.

Доверието ще се възвърне с парламентарните избори, с нов заем на ново ръководство, счита водачът на Българска социалистическа партия. За нас най-важно е да гледаме напред след края на Борисов какво. Какво вършим в опазване на здравето, в обучение, в стопанска система, в обществена политика, демографска политика. Това е към този момент перспективното за България. Ясно е, Борисов си отива, разяснява още Корнелия Нинова.

По думите й това, което липсва сега, са действителни оферти за решения на проблемите и то с грижа за хората. Болниците ще бъдат ли търговски сдружения, какво ще се прави с онлайн образованието, по какъв начин ще се вкарват високи технологии, по какъв начин ще се оправим с водната рецесия, бяха част от проблемите, които изброи Нинова. Претендирам, че ние от Българска социалистическа партия от дълго време предлагаме такива решения, акцентира още водачът на Българска социалистическа партия.

Тя приказва и за връзките на партията с президента Румен Радев. По думите й той следва това, което е заречен като кандидат-президент. Когато той реши дали ще се кандидатира за втори мандат, ще приказваме по въпроса дали ще го подкрепим, сподели Нинова.

На въпрос дали добър президент е Румен Радев, Нинова отговори: " Това, което даде обещание като претендент за президент, го следва като президент. Винаги това съм казвала. Един политик би трябвало да се прави оценка по това дали е изневерил на това, което е споделил преди да е президент ".

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че 28 март е допустима за социалистите за дата на изборите. Каквото реши президента, ние ще се готвим. Негово конституционно пълномощия, само че това не анулира обстоятелството, че тези избори ще бъдат разнообразни, посочи водачът на опозицията.

Корнелия Нинова разяснява и напусналите от Българска социалистическа партия депутати.Въпросът е доста кардинален. Когато си определен с стратегия, с линия, държание, би трябвало да следваш това. Част от тези сътрудници бяха претенденти за ръководител на партията. Получиха по 1000 гласа. Не могат да се примирят, че не са станали ръководители, това значи ли, че би трябвало да изневериш на програмата, на линията, с която си определен, изясни тя. По думите й от самото начало прозира персонален интерес.

Лидерът на Българска социалистическа партия приказва и за водната рецесия: „ По времето на ГЕРБ се нарязаха и продадоха на скрап " Напоителни системи " - огромен удар върху ВиК бранша и българското земеделие. Първа стъпка и първа задача - възвръщат се " Напоителни системи " с държавни пари и стават държавна благосъстоятелност ".

По отношение на язовирите, Нинова добави, че казусът не е в ремонта, а в собствеността и контрола: „ Водата е национално благосъстояние и би трябвало да бъде извънредно държавна грижа. Какво като се ремонтира язовира на един концесионер, на който му е дадена дълготрайна концесия? Той отглежда вътре риба, не извършва условията за поддържане на язовира и при по-големи превалявания той къса стената и залива Мизия, Липница и Крушовица “.

Даването на концесии на язовири крие лобистки, частни ползи, обири и корупция. Трябва там да пипнем, добави още Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия са предложили средства в държавния бюджет, които да се вложат във водопреносната мрежа. " ВиК бранша в нашата стратегия е извънреден приоритет дружно с още няколко инфраструктури национални: железници, плажове, ВиК бранша, енергийната инфраструктура ", съобщи още Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР