иска видеонаблюдение и ремонт на паметника на жертвите на комунизма

...
иска видеонаблюдение и ремонт на паметника на жертвите на комунизма
Коментари Харесай

След вандализъм: ВМРО иска видеонаблюдение на паметника на жертвите на комунизма пред НДК

желае видеонаблюдение и ремонт на паметника на жертвите на комунизма пред НДК. Целта е да се спре вандализма над монумента, оповестиха от пресцентъра на патриотите.

В навечерието на 1 февруари – денят за удостояване на паметта на жертвите на комунизма, общинският консултант от Михаил Петров внесе в Столичния общински съвет предложение за слагане на камери за наблюдаване в региона пред Националния замък на културата, където са раположени плочите с имената на убитите от режима.

Причината са зачестилите похищения над паметната стена, която редовно е драскана, обляпявана със стикери и заливана с багра.



Нещо повече, след диалог с духовни лица, обслужващи намиращия се в региона храм „ Всички Български Мъченици “, получих информация, че това не е единственото опозоряване на Мемориала, а в противен случай. Същият е ставал обект на вандализъм десетки пъти.

Въпреки множеството писма и сигнали до Столична община, подадени от обслужващите храма лица, до този миг не са подхванати никакви дейности за ограничение и противопоставяне против похищенията над националния монумент, написа в предлагането си някогашният ръководител на НМК на.

Той упорства и за цялостна реституция на гранитните плочи, на които са изписани имената на жертвите на тоталитарния режим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР