Ирландците са най-щастливият народ в Европейския съюз, сочат резултатите от

...
Ирландците са най-щастливият народ в Европейския съюз, сочат резултатите от
Коментари Харесай

Ирландците са най-щастливи в ЕС, българите масово вярват, че само късметът решава

Ирландците са най-щастливият народ в Европейския съюз, сочат резултатите от изследване, извършено в границите на Евробарометър. Въпросът на проучването е " Справедлив ли е животът в Европейски Съюз съгласно европейските жители? "
Според данните, на въпроса " Смятате ли се за щастливи? ", 97% от респондентите в Ирландия дават отговор позитивно, при приблизително 83% за Европейския съюз. Съгласно проучването, ключът за щастието на ирландците е фамилията.
На противоположната страна в класацията се оказват румънците. В тази страна малко повече от половината от жителите се считат за щастливи – 59 на 100. В България 62% от хората се смятат за щастливи .
Друг забавен миг в проучването е, че 78% от ирландците не се оплакват, че " животът ги цака ", при приблизително 53% в Европейски Съюз. За съпоставяне в България процентът е ужасяващо невисок - 38 на 100! А 74% от ирландците счита, че в този момент животът дава доста повече благоприятни условия за триумф, в сравнение с преди 30 години, при приблизително такова равнище от 46% в Европейски Съюз и едвам 21% в Гърция и 22% във Франция! В България процентът е 33 на 100 .
По отношение на България, прави усещане следното - 97% от българите считат, че шансът е определящ за ориста им, като 60% имат вяра, че това е " извънредно значимо ". Средно в Европейски Съюз хората, които считат по този начин, са 85%, а в Обединеното кралство - едвам 62%.
По отношение на политическите връзки като фактор за триумф в живота, в Европейски Съюз единствено 10% приблизително имат вяра, че е доста значимо да ги имаш, с цел да напреднеш в живота, до момента в който в България 37% са уверени, че би трябвало да ги имаш, а други 47% считат, че е значимо да ги имаш.
91% от българите пък споделят, че разликата в приходите на хората са доста огромни при приблизително равнище от 84% за Европейски Съюз, а 81% от българите желаят държавното управление да направи нещо по въпроса - тъкмо колкото е и междинното равнище в Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР