Ирландският регулаторен орган за защита на личните данни днес наложи

...
Ирландският регулаторен орган за защита на личните данни днес наложи
Коментари Харесай

Ирландският регулатор глоби Фейсбук с 265 млн. евро заради нарушаване на поверителността

Ирландският регулаторен орган за отбрана на персоналните данни през днешния ден наложи санкция в размер на 265 милиона евро на колоса в региона на обществените мрежи Facebook, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. С това общият размер на санкциите, наложени на компанията " Мета " (Meta) - притежател на Facebook, доближи съвсем 1 милиард евро.

Нарушението е открито вследствие на следствие, почнало през април 2021 година, и обвързвано с откриването на изтекла в интернет база данни на Facebook. На обществената платформа бе подредено да предприеме редица ограничения, с цел да поправя случилото се, посочи Ройтерс.

Глобата, наложена през днешния ден, е четвъртата, която комисарят по отбрана на персоналните данни в Ирландия постанова на дъщерна компания на " Мета ". Правителствената работа е водещият регулатор за отбрана на персоналните данни на " Мета " в Европейския съюз. Има още 13 висящи следствия против компанията за обществени мрежи.

През септември регулаторният орган наложи на дъщерната компания " Инстаграм " рекордна санкция в размер на 405 милиона евро, която " Мета " възнамерява да апелира.

Комисарят по отбрана на персоналните данни на Ирландия контролира и активността на " Епъл " (Apple), " Google " (Google), " Тик Ток " (TikTok), както и тази на други софтуерни колоси, защото техните европейски централи се намират в Ирландия. Понастоящем държавната работа е почнала 40 следствия на сходни компании, включително и 13-те, свързани с " Мета ".

В изказване на ирландския регулаторен орган се споделя, че другите съответни регулатори на Европейски Съюз са се съгласили с издаденото през днешния ден решение, откакто предишния месец държавната работа е споделила с тях проекторешение в границите на системата на блока за контролиране на огромните мултинационални компании.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР