Ирена Костадинова има над 24 години юридически стажПрокурорската колегия на

...
Ирена Костадинова има над 24 години юридически стажПрокурорската колегия на
Коментари Харесай

Избраха Ирена Костадинова за административен ръководител на Районна прокуратура - Русе

Ирена Костадинова има над 24 години юридически стаж

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет организира, на съображение член 194б, алинея 1 от Закона за правосъдната власт, избор за назначение на длъжността „ административен началник – областен прокурор “ на Районна прокуратура – Русе, в който взе участие атестираният претендент Ирена Костадинова –заместник–районен прокурор на Районна прокуратура – Русе и изпълняващ функционалностите „ административен началник – областен прокурор “ на същата. Единодушно, Колегията поддържа кандидатурата ѝ, оповестиха от Висш съдебен съвет.

Ирена Костадинова има над 24 години юридически стаж. Професионалната си кариера стартира като „ младши прокурор “ в Окръжна прокуратура – Русе. В интервала от 2001 година до 2018 година е „ прокурор “ в Районна прокуратура – Русе, където поредно заема длъжностите „ заместител на административния началник – заместник-районен прокурор “ и и.ф. „ административен началник – областен прокурор “, която служба извършва и досега.

Прокурор Костадинова стимулира присъединяване си в процедурата с насъбрания административен и професионален опит. Тя показа, че желае да резервира постигнатите високи резултати и положителни практики, като работи за постигането на още по-високи цели. Ще продължи основаването на оптимални условия за ефикасна работа за реализиране на резултати, с които да се увеличи доверието на обществото в правосъдната власт. За реализацията на задачите и желанията ще разчита на поддръжката на заместниците ѝ, както и на прокурорите и правосъдните чиновници.

Основни нейни цели са своевременното привършване на досъдебните производства със период за следствие над две години; увеличение на броя на бързите производства, както и приключването им в плануваните от закона срокове; непрекъснат надзор за спазването на процесуалните периоди за осъществяване на следствието и действието във времето на ограниченията за процесуална насила, както и за срочното решение на разпределените на прокурорите преписки и досъдебни производства; опазване на дребния брой върнати от съда каузи за доразследване и оправдателни присъди, както и продължение на положителните практики в медийната политика.

Въпроси към претендента, свързани със системата за систематизиране на преписките в Районна прокуратура – Русе, персоналната натовареност на претендента, както и предприемането на организационни и административни ограничения, във връзка със правосъдните чиновници, кадровата обезпеченост и правенето на експертизи, сложиха Калина Чапкънова, Йордан Стоев и Евгени Иванов - членове на Висш съдебен съвет.

Подкрепа за кандидатурата обявиха Иван Гешев – основен прокурор на Република България, Евгени Иванов и Калина Чапкънова– членове на Висш съдебен съвет, като се обосноваха с добре структурираната идея за стратегическо ръководство на Районна прокуратура – Русе, аргументираното и стегнатото ѝ показване, познаване проблемите на прокуратурата и богатия административен опит на прокурор Костадинова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР