Иранският военнослужещ, който свали украинския пътнически самолет край Техеран на

...
Иранският военнослужещ, който свали украинския пътнически самолет край Техеран на
Коментари Харесай

Иран арестува виновника за свалянето на пътническия самолет

Иранският военнослужещ, който смъкна украинския пътнически аероплан край Техеран на 8 януари, е задържан и сега е в пандиза. Това заяви иранският министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф в изявление за немското списание " Шпигел ".

В отговор на въпрос за какво на иранските управляващи са били нужни три дни, в които да признаят виновността си за свалянето на украинския аероплан, Зариф декларира: " Това беше комплицирана обстановка в мъчно време. "

" На други виновници им е отнемало доста повече време. Преди съвсем 32 години Съединени американски щати смъкнаха ирански пътнически аероплан. Към днешна дата те към момента не са се извинили публично. Американският боец, виновен за това, че самолетът е бил свален, даже е получил орден. Докато иранският, който смъкна украинския аероплан, в този момент е в пандиза ", уточни още Зариф.

Министърът означи, че хората имат право да недоволстват, че информацията за злополуката не е оповестена, само че акцентира, че държавното управление не е отговорно за това. " Самият аз научих аргументите за нещастието два дни по-късно, когато военните чиновници стигнаха до окончателното умозаключение, че това е станало вследствие на човешка неточност ", съобщи той.

Иран към този момент е поканил украинската компания притежател на самолета, както и представители на производителя " Боинг " да вземат участие в интернационалното следствие на нещастието.

" Ние сме отворени за присъединяване на други страни. Провеждаме следствие в сходство с интернационалните условия ", сподели още Зариф.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР