Иранският президент Ебрахим Раиси заяви днес, че страната му ще

...
Иранският президент Ебрахим Раиси заяви днес, че страната му ще
Коментари Харесай

Зловеща закана! Какво каза Иран на Байдън

Иранският президент Ебрахим Раиси съобщи през днешния ден, че страната му ще отмъсти за убийството на военачалник Касем Солеймани преди три години, заяви Франс прес.

Харизматична и известна в Иран персона, Солеймани почина при американско нахлуване в Багдад на 3 януари 2020 година.
-->
" Не сме не запомнили и няма да забравим кръвта на мъченика Солеймани ", сподели Раиси, до момента в който хиляди хора отбелязваха третата годишнина от гибелта на висшия ирански пълководец. Той предизвести " убийците и уредниците " на нападението, че " отмъщението за кръвта на мъченика Солеймани е неизбежно и че тези, които са направили убийството, няма да могат да спят елементарно ".

Миналата година Раиси разгласи някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за виновен за убийството на генерала и се закани да отмъсти, в случай че той не бъде измамен под отговорност.

Изглежда Тръмп обаче не е единственият американец в листата, отбелязва Агенция Франс Прес. Иран е " разпознал и повдигнал обвинявания на 154 души, в това число 96 американски жители ", съобщи представителят на иранската правосъдна власт Масуд Сетайеши.

През 2020 година Тръмп съобщи, че е наредил удара с дрон в отговор на редица набези против ползите на Съединени американски щати в Ирак и че се чакат още сходни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР