Иранските власти обявиха, че са разработили собствена криптовалута, обезпечена с

...
Иранските власти обявиха, че са разработили собствена криптовалута, обезпечена с
Коментари Харесай

Иран въвежда собствена национална криптовалута

Иранските управляващи оповестиха, че са създали лична криптовалута, обезпечена с локалния реал, макар неговата обезценка. Новата цифрова валута към момента няма име и следва да бъде утвърдена от централната банка на страната. След одобряването ще стартират проби с криптовалутни банкови преводи.
„Националната криптовалута е основана за проучване опциите на цифровите пари и технологиите на блокчейна, както и за улеснение и опростяване на финансовите разплащания“ – сподели Сейед Абуталеб Наджафи (Seyed Aboutaleb Najafi), общоприет шеф на корпорацията Informatics Services.

Централната банка на Иран смята, че криптовалутата ще разшири спектъра на банковите услуги и ще даде опция за заобикаляне на американските наказания , които могат да срутен банковата система на страната. Да си напомним, че в Иран бе изключена SWIFT системата. Новите наказания във връзка с Иран влязоха в действие на 5 ноември.

За иранската национална криптовалута към този момент не се знае доста. Известно е, че тя се създава от корпорацията Informatics Services Corporation (ISC). В създаването на криптовалутата е употребена технологията Hyperledger fabric с напълно отворен код. Генерирането на цифрови монети ще се прави единствено от централната банка на Иран.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР