Иранската страна ще продължи да обогатява уран до 20% чистота

...
Иранската страна ще продължи да обогатява уран до 20% чистота
Коментари Харесай

След Путин, нови грижи за САЩ. Иран отправя заплаха

Иранската страна ще продължи да обогатява уран до 20% непорочност даже откакто глобите против него бъдат анулирани и нуклеарното съглашение със международните сили от 2015 година бъде съживено, цитират иранските организации изказване на ръководителя на нуклеарната стратегия на страната, съобщи Ройтерс.

"(Обогатяването на уран)... продължава с оптимален таван от 60%, което накара западните страни да побързат с договарянията, и това ще продължи с повдигането на глобите както с 20%, по този начин и с 5% ", съобщи шефът на Иранската организация за атомна сила Мохамед Еслами, заяви полуофициалната осведомителна организация Фарс.

Сделката от 2015 година лимитира чистотата, до която Иран може да обогатява уран, до 3,67%, което е надалеч под 90%, колкото е належащо за основаване на нуклеарно оръжие, или 20%, което Иран доближи преди договорката.

Иран в този момент обогатява до разнообразни равнища, като най-високото е към 60 на 100.

Еслами не даде детайлности и не изясни по какъв начин обогатяването до 20% ще бъде задоволително според нуклеарното съглашение от 2015 година, което Иран се пробва да съживи посредством непреки договаряния със Съединени американски щати.

По-рано ирански публични лица обявиха пред Ройтерс, че Иран се е съгласил да прекрати обогатяването до 20% или 60%, в случай че бъде реализирано съглашение на договарянията във Виена, с цел да се избави договорът от 2015 година.

Отделно от това върховен ирански свещеник съобщи по-рано, че прекратяването на икономическата изолираност на Иран посредством унищожаване на глобите против банките и търговията с нефт е най-важното искане на Техеран в договарянията във Виена.

В сряда Иран прикани Запада да бъде "реалист " в договарянията. Това стана когато основният договарящ се завърна в Техеран за евентуални заключителни съвещания преди възможното реализиране на съглашение след месеци на непреки договаряния със Съединени американски щати, напомня Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР