Иран взе решение да забрани вноса в страната на ваксини

...
Иран взе решение да забрани вноса в страната на ваксини
Коментари Харесай

Иран забрани вноса на ваксини от САЩ

Иран взе решение да забрани вноса в страната на ваксини против ковид от Съединените щати и Англия, предадоха международните организации.

„ Вносът на американски и английски ваксини в страната е неразрешен. Казах това на държавните представители и в този момент го разгласявам обществено ", съобщи иранският висш нравствен водач аятолах Али Хаменей.

Иранският водач съобщи, че „ няма доверие” на западните ваксини против ковид. Той счита, че Англия и Съединените щати желаят да „ тестват” имунизацията си върху други страни. „ Ако американците бяха способни да произведат ваксина, нямаше да претърпят такова крушение в личната си страна”, уточни още Али Хаменей.

Иран, който е най-тежко засегнатата страна от пандемията от ковид в Близкия изток, стартира изпитвания върху хора на първата си лична ваксина против COVID-19 предишния месец, като съобщи, че тя може да помогне на страната да победи пандемията, макар американските наказания, отразяващи се на опциите за импорт на ваксини. По данни на „ Джонс Хопкинс " в Иран от началото на пандемията са доказани 1,2 милиона случая на заразяване с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР