Иран спира да изпълнява още свои задължения по международното споразумение

...
Иран спира да изпълнява още свои задължения по международното споразумение
Коментари Харесай

Иран отново наруши ядрената сделка

Иран стопира да извършва още свои отговорности по интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия. Техеран ще започне да обогатява уран до ниво от 5 на 100, като 3.67% е оптималният позволен предел по отношение на нуклеарната договорка от 2015 година Това разгласи на конференция заместник-министърът на външните работи Абас Арагчи. Той посочи, че Иран ще продължи да се отхвърля от още свои отговорности по съглашението на всеки 60 дни. Преди два месеца Техеран за пръв път разгласи, че е почнал да обогатява уран, и сложи ултиматум на Европейски Съюз да принуди Съединени американски щати да се върнат в нуклеарното съглашение и да се откажат от възобновените наказания.
" Дадохме задоволително време на дипломацията, само че европейците не извършиха своите задължения ", акцентира иранският договарящ. В същото време той даде да се разбере, че Иран желае да избави нуклеарната договорка, само че прикани другите страни по нея да извършват отговорностите си. От думите на Арагчи стана ясно, че вратите пред дипломацията към момента са отворени, но са нужни нови начинания за намиране на излаз от сегашната обстановка. Той посочи, че Иран е подготвен на диалози с европейците, само че Съединени американски щати също могат да се включат в тях.

Иранският президент Хасан Рохани разиска тематиката в телефонен разговор с френския си сътрудник Еманюел Макрон и определи санкциите на Съединени американски щати против Иран " терористичен акт " и " цялостна икономическа война ", заяви Техеран.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР