Investor Media Group Министерският съвет взе решение за закупуването на три

...
Investor Media Group
Министерският съвет взе решение за закупуването на три
Коментари Харесай

Решено е! МС купува 3000 дози от нов препарат за лечение на коронавирус

 Investor Media Group Министерският съвет взе решение за закупуването на три хиляди дози моноклонални антитела за лекуване на ковид. Това е лекарствен артикул, втора опция за лекуване на коронаврус, заяви пред публицисти в Министерския съвет служебният министър на опазването на здравето.

Досега единственото лекуване на ковид у нас беше с Ремдисивир, напомни той и добави, че първите доставки на новия препарат се чакат до края на този месец.

Попитан по какъв начин ще отговори на рецензиите на ресторантьорския отрасъл за новите ограничения, които влизат в действие от тази нощ, министър Кацаров сподели, че митингът на Ричард Алибегов /председател на БАЗ/, против ограниченията е по-скоро политически, в сравнение с различен.

" Мерките, които приложихме във връзка с заведенията за хранене бяха препоръчани от самия него, документално в министерството на туризма и при мен, сподели министърът. Що се отнася до администрацията, въпросът за въвеждане на наложителен " зелен " документ в администрацията беше доста съществено обсъждан. Това, което наклони везните да не се вкарва подобен документ е, че административните услуги, сходно на обществения превоз, са нещо, което касае всички хора и е мярка, която би лимитирала достъпа на хората до обществен превоз или административни услуги. Това би довело до неприятни последствия за която и да е стопанска или друга активност ", безапелационен бе здравният министър, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отговор на въпрос за периода на годност на документите за преболедуване, министърът сподели, че този период е избран от Европейска комисия и е шест месеца. " Обсъждахме опцията срокът да бъде продължен. Категоричното и единомислещо становищше на всички специалисти обаче е, че този период не може да бъде продължен ", акцентира здравният министър Кацаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР