Инвестицията ще бъде използвана за разработване на алгоритми за изкуствен

...
Инвестицията ще бъде използвана за разработване на алгоритми за изкуствен
Коментари Харесай

Платформата за служители Kaderabotim.bg набра 1 млн. евро ново рисково финансиране

Инвестицията ще бъде употребена за създаване на логаритми за изкуствен интелект и машинно образование, както и за по-нататъшно разширение на активността в Централна и Източна Европа, Азия и Африка

 
-->
Kaderabotim.bg като част от групата WhereWeWork - една от най-големите мрежи платформи за чиновници и работодатели в района на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) набра 1 млн. евро в нов кръг рисково финансиране. Сумата ще бъде употребена за по-нататъшно й разширение в ЦИЕ, Азия и Африка. У нас компанията участва с районно посланичество под името, където към този момент има над 200 000 дейни български консуматори.

Водещ вложител в този кръг е българският капиталов фонд Sofia Angels Ventures, който влага 400 хиляди евро. Към него се причислиха капиталовият фонд Gapminder VC (с 200 хиляди евро, което е трета инвестиция в WhereWeWork), Head North (с 200 хиляди евро), платформата за взаимни вложения в софтуерни стартъпи Seedblink (100 хиляди евро, следваща инвестиция) и бизнес ангел със 100 хиляди евро.

Досега групата на WhereWeWork, с локалното си посланичество Kaderabotim.bg, е провела сполучливо четири кръга за финансиране на обща стойност 2 000 000 евро, като останалите са през 2017, 2019 и 2021 година.

Три пъти повече консуматори до края на 2024 година

Първата платформа от групата на WhereWeWork е основана в Румъния през 2011 година от бизнесмена Костин Тудор и се разраства като районна мрежа от локални онлайн платформите за работодатели и набиране на личен състав в 14 страни под общото име WhereWeWork.com. Тя дава информация за работодателите, заплатите, компенсациите и методите на осъществяване на изявленията за работа. Днес мрежата от платформи е една от най-големите в Централна и Източна Европа с нейните над 1,5 млн. консуматори районно. Целите за разгръщане на управлението на WhereWeWork до края на 2024 година възлиза на 4 милиона консуматори и хиляда корпоративни клиента.

Разширяване на нови пазари в Азия

През 2019 година компанията стартира да уголемява активността си отвън Румъния, в началото в Централна и Източна Европа, а от 2022 година - и отвън Европа. Към момента тя развива активност в 14 страни – Румъния, България, Унгария, Гърция, Украйна, Молдова, Чехия, Полша, както и Алжир, Египет, Мароко, Тунис, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в региона на Близкия изток и Северна Африка.

Компанията ще разшири активността си и на нови пазари в Азия

Платформите от групата на WhereWeWork работят на локалните езиции, с локално название и са приспособени за всяка страна. Общността действа по модела business-to-business въз основата на годишен абонамент, а услугата се предлага както в региона на работодателската марка, по този начин и на онлайн набирането на личен състав.

Платформата се базира на логаритми за машинно образование и систематизирани потребителски данни, като съчетава ползите на претендентите на пазара на труда с тези на работодателите.



" Това е четвъртият ни капиталов рунд и се радваме, че с нас са дългогодишни сътрудници, които ни се довериха за втори и трети път и които знаят, че фантазия като прозрачността на пазара на труда може да бъде осъществена след доста години. Ще продължим да се разширяваме на районно равнище, да влагаме в машинно образование и изкуствен интелект, само че на първо място ще продължим да предоставяме информация, която в действителност основава разлика за нашите консуматори, без значение дали става дума за чиновници, бъдещи чиновници или работодатели ” – споделя Костин Тудор, основен изпълнителен шеф на платформите WhereWeWork.com.

" WhereWeWork  сътвори модел за напредък с доста висок капацитет за скалируемост в региона на човешките запаси, с помощта на създаването на нов, транспарантен метод за взаимоотношение сред работодатели и чиновници. Наистина ни хареса фактът, че екипът е доста умел в цифровите маркетингови услуги, само че също и в технологиите и човешките запаси, поема опасности и желае да пораства бързо. Вярваме, че тази инвестиция може да ни донесе добра възвръщаемост, а проектът за развиване е реален и одобрен от пазара " – показва от своя страна Милен Иванов, ръководещ сътрудник на Sofia Angels Ventures.

" Инвестираме за трети път в WhereWeWork.com, тъй като този бизнес доста добре се вписва в нашата визия за поддръжка на румънски софтуерни стартъпи, които създават новаторски решения и се развиват в интернационален мащаб. WhereWeWork е румънска компания с едно от най-големите задгранични наличия, с интервенции в 14 страни на три континента, само че и компания, която прави гражданска война на пазара на труда посредством бистрота. Хората желаят кариера, а не просто заплата, а информацията, предоставяна от платформите, подкрепя актуалните и бъдещите чиновници да откриват значима информация за фирмите и да реализират по-лесно тази цел " – декларира Серджиу Рошка, партньор-основател на GapMinder VC.

" В ролята си на софтуерни вложители станахме очевидци на забележителното влияние на генерираното от потребителите наличие върху одобрени промишлености. WhereWeWork.com е основала постоянен бизнес, който е стратегически позициониран да оформи и подтиква пазара на онлайн набиране на личен състав и създаване на работодателска марка. Нашата общественост от вложители безусловно призна отдадеността на екипа и бизнес капацитета, потвърждавайки поддръжката си за визията на WhereWeWork за разширение в разнообразни географски райони " - удостоверява и Андрей Дудойу, ръководещ сътрудник в SeedBlink.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР