Инвестиционно предложение за изграждане на цех за преработка на ябълки

...
Инвестиционно предложение за изграждане на цех за преработка на ябълки
Коментари Харесай

В Перник отново ще се произвежда ябълков сок

Инвестиционно предложение за създаване на завод за преправка на ябълки и закупуване на софтуерно съоръжение за произвеждане на студено пресован сок е импортирано в община Перник. То е направено от компания „ ФЛОРИНА НАТУРА “ ЕООД, град Батановци, представлявано от Чавдар Евтимов. Становища, отзиви и/или възражения по отношение на реализацията на капиталовото предложение се одобряват в деловодството на общината.

Новата фабрика ще се построи в Перник върху парцел, благосъстоятелност на Чавдар Евтимов. Като аграрни производител той има 42 дка ябълкова градина, чиято продукция сега се продава на пазара в свежо положение. 

Плановете са да стартира произвеждане на студено пресован сок, с цел да може да се оползотвори и продукцията от ексцентрични плодове и такива с влошен външен тип. Ще се създават плодови сокове, непосредствено получени от пресни плодове /основно ябълки и други семкови плодове и зеленчуци/ без добавка на захар, вода, подсладители, ароматизатори и консерванти.  За обезпечаване на задоволителна продължителност на продукта, ще се употребява метода на горещо пълнене - пастьоризация и системвата на вакуумно пълнене в опаковка " bag in box. Готовият артикул ще е подобаващ за директна консумация.  

Капацитетът на линията за студено пресован сок ще бъде 700 кг суровина за час. 

По-възрастните помнят, че в село Църква, сега квартал към град Перник, ситуиран в източната част на града, е било построено  първото на Балканите, само у нас и едно от дребното в Европа предприятия за производството на изсъхнал пектин - продукт, извличан от ябълки. Завод " Петкин " годишно е преработвал близо 37 хиляди тона ябълки, които са се превръщали в пектин, ябълков сок и ябълковата ракия. След приватизацията през 1997 година заводът е затворен.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР