Инвестициите в спорта са от голямо значение за здравето на

...
Инвестициите в спорта са от голямо значение за здравето на
Коментари Харесай

Кристиан Димитров: Варна ще има нов басейн с олимпийски размери и минерална вода

 Инвестициите в спорта са от огромно значение за здравето на децата и престижа на Варна като Европейски град на спорта. Затова е значимо построяването и модернизирането на спортната инфраструктура да продължи, разяснява шефът на дирекция " Спорт " към Община Варна Кристиан Димитров, който в този момент е претендент от гражданската квота в листата на ГЕРБ за общински съветници. По думите му съществени вложения предстоят в инфраструктурата на основните за Варна плувни спортове.

Предвижда се строителство на закрит плувен басейн с олимпийски размери и минерална вода в кв. " Аспарухово “, а също и покриване на басейн " Юлиян Русев “ в комплекс " Приморски “. Друга цел е проектирането на база за водни спортове. " Те са една от визитките на Варна, което ни задължава да ги развиваме ", посочи Димитров. Той разкри, че в капиталовата стратегия са включени също скейтпарк и създаване на манеж за рехабилитация и терапия на деца с увреждания и проблеми в развиването. " Ще приключим обновяването на стадион " Спартак “ и планираме да доизградим залата за гимнастика в кв. " Младост “, сподели още претендентът за общински консултант от листата на ГЕРБ.

Той напомни, че в годината, когато Bapнa e Eвpoпeйcĸи гpaд нa cпopтa, в общинския бюджет бяха заделени нaд 14 млн. лeвa за изгpaждaнeтo нa чиcтo нови спортни инфраструктурни обекти. " Строителство на огромен мнoгoфyнĸциoнaлeн ĸoмплeĸc тече в paйoн " Bлaдиcлaв Bapнeнчиĸ ", а на улица " Студентска “ се обособява съвременно пространство за разнообразни типове всеобщ спорт. На повърхност от 6 дка в кв. " Виница “ напълно неотдавна стартира построяването на парк със спортни уреди “, регистрира Димитров и добави, че след построяването им опциите за спорт и отдих доста ще се разширят.

Сериозно обновяване претърпяха също спортните и детските площадки. Изградени бяха десетки нови уреди, а тази година продължава работата по нови стадиони в 18 учебни заведения. " Модерните комплекси и площадки са една от предпоставките да запалителен децата спортуват. Като осъждам по интензивността, мисля, че съумяваме “, разяснява претендентът на ГЕРБ за общински консултант.

По думите му политиката на общината е да предизвиква всеобщия спорт. Част от нея е възобновяването на ученическата купа от дирекция " Спорт “. " В надпреварите всяка година вземат участие към 4000 възпитаници от I до XII клас. Друга съществена изява за подрастващите остават ученическите игри, привличащи годишно над 3000 деца от 40-50 варненски учебни заведения. За по-малките възпитаници организираме спортните надпревари " Бързи и сръчни “ с към 500 участници от I до IV клас “, сподели още Димитров и напомни, че Варна е хазаин и на студентска универсиада и шампионати " Купа 8 декември “, в които вземат участие стотици студенти от шестте варненски университета.

" Цифрите са показателни за мащабите на самодейностите. Но по-важното е, че те предизвикат интереса на децата и младежите на Варна към спорта. Имайки поради, че за част от тях спортът може да се трансформира в метод на мислене и метод на живот, това ни дава спомагателен тласък да надграждаме “, разяснява Димитров.

Той напомни, че общината обезпечава поддръжка и на спортните клубове. " Всяка година по ясно написани правила подкрепяме финансово над 70 спортни клуба, за които от градската хазна се отпускат към 450 000 лева Според наличната профилирана спортна база, с която общината разполага, 58 спортни клуба употребяват оборудванията безплатно. Стараем се по всевъзможен метод да им осигурим спокойна среда за развиване “, уточни Кристиан Димитров.

Той регистрира, че в границите на 4 години по стратегия " Спорт “ са отпуснати над 6,3 млн. лв., като единствено през тази година сумата е в размер на 2,135 млн. лв.. Реализираните събития са над 670. " Данните ясно демонстрират уговорката на общината към варненския спорт и одобряването на морската столица като главен състезателен център в страната. Спортните триумфи на варненските гении също ни задължават да работим извънредно поредно за спорта “, уточни Кристиан Димитров – претендент от листата на ГЕРБ за общински съветници, която е с номер 43 в бюлетината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР