Инвестициите на „ЧЕЗ Разпределение“ през изминалата година възлизаха на над

...
Инвестициите на „ЧЕЗ Разпределение“ през изминалата година възлизаха на над
Коментари Харесай

Васил Василев: 130 млн. лева инвестира ЧЕЗ Разпределение в мрежата през 2017 г.


Инвестициите на „ ЧЕЗ Разпределение “ през миналата година възлизаха на над 130 млн. лева Когато дадена инвестиция е целенасочена, това дава резултат. Това сподели Васил Василев, шеф „ Експлоатация и поддържане “ в ЧЕЗ Разпределение България, в изявление за организация Фокус.

Като образец той уточни новата основна станция в Панчарево, с която е нормализирано електрозахранването в Панчарево, Кокаляне и Долни Пасарел и в която са конфигурирани и отдалечено управляеми детайли. „ Дистанционно управляемите детайли са част от автоматизацията на мрежата, в която влагаме от ден на ден запас. Това ни разрешава при повреда да изключваме само разваления сектор и да минимизираме броя на засегнатите клиенти или като цяло да изолираме повредата, тъй че да няма неудобства за никого. Пример за това е и автоматизацията на електропроводите, захранващи Владая и Мърчаево, която стартирахме през есента. Съвсем неотдавна, макар направените просеки тази година, върху електропровода падна дърво, което беше отвън сервитута на оборудването. Предишни години локализацията и изключването на разваления сектор ни отнемаше не по-малко от два часа. Сега за по-малко от 5 мин. върнахме комфорта на клиентите “, изясни Василев.

Той добави, че при започване на годината такива отдалечено управляеми детайли са инсталирани и на електропроводите, които зареждат Горна баня.

„ Преди няколко месеца открихме автоматизирана основна станция в гр. Априлци. Това увеличи сигурността на електрозахранването в целия район. Давам единствено някои образци за напъните ни в последната година. Направили сме нужното, само че хората сме безсилни пред природата, тъй че се надяваме тя да бъде благосклонна “, сподели още Васил Василев.

Той изясни, че „ ЧЕЗ Разпределение “ е в непрекъсната подготвеност да противодейства на внезапните промени в метеорологичните условия. Ежедневно са разполагаем за готовност 400 спешни екипа, снабдени с нужните материали, принадлежности, високопроходими коли и профилирани, възобновени транспортни средства. " Екипите ни са готови за спешни обстановки, обезпечена е доставката на всички нужни материали за поддръжка на оборудванията. Извършихме огромна профилактика тази година и мрежата е добре готова, бяха осъществени огромни вложения за нейното възстановяване. Всичко това даде резултат - даже в пиковете ние нямахме огромен брой наранени от повреди клиенти, може да се каже, че повредите не надвишаваха тези в един елементарен ден ", разяснява Василев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР