Инвестициите на ЧЕЗ Разпределение“ през изминалата година възлизаха на над

...
Инвестициите на ЧЕЗ Разпределение“ през изминалата година възлизаха на над
Коментари Харесай

Шеф от ЧЕЗ огласи огромни инвестиции, направени през 2017 г.

Инвестициите на „ ЧЕЗ Разпределение “ през миналата година възлизаха на над 130 млн. лева Когато дадена инвестиция е целенасочена, това дава резултат. Това сподели пред " Фокус " Васил Василев, шеф „ Експлоатация и поддържане “ в ЧЕЗ Разпределение България.

По думите му образец за това е новата основна станция в Панчарево, с която е нормализирано електрозахранването в Панчарево, Кокаляне и Долни Пасарел и в която са конфигурирани и отдалечено управляеми детайли.

„ Дистанционно управляемите детайли са част от автоматизацията на мрежата, в която влагаме от ден на ден запас. Това ни разрешава при повреда да изключваме само разваления сектор и да минимизираме броя на засегнатите клиенти или като цяло да изолираме повредата, тъй че да няма неудобства за никого. Пример за това е и автоматизацията на електропроводите, захранващи Владая и Мърчаево, която стартирахме през есента. Съвсем неотдавна, макар направените просеки тази година, върху електропровода падна дърво, което беше отвън сервитута на оборудването. Предишни години локализацията и изключването на разваления сектор ни отнемаше не по-малко от два часа. Сега за по-малко от 5 мин. върнахме комфорта на клиентите “, изясни Василев.

Той добави, че при започване на годината такива отдалечено управляеми детайли са инсталирани и на електропроводите, които зареждат Горна баня.

„ Преди няколко месеца открихме автоматизирана основна станция в гр. Априлци. Това увеличи сигурността на електрозахранването в целия район. Давам единствено някои образци за напъните ни в последната година. Направили сме нужното, само че хората сме безсилни пред природата, тъй че се надяваме тя да бъде благосклонна “, сподели още Васил Василев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР