Два нови случая на коклюш са установени в област Ямбол

...
Два нови случая на коклюш са установени в област Ямбол
Коментари Харесай

Коклюшът у нас: Регистрирани са нови случаи в област Ямбол

Д ва нови случая на коклюш са открити в област Ямбол – при тригодишно дете от село Кабиле, при и 13-годишно дете от регионалния град. Децата са диагностицирани в края на предходната седмица, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.

На този стадий не са сложени под карантина групата в детската градина и паралелката в учебното заведение, които са посещавали заболелите деца. „ Тепърва започваме епидемиологичното изследване, с цел да открием вероятно източника на болестта “, посочи доктор Калчева.

И двете деца са ваксинирани, болестта при тях протича по-леко и не са приети в болница. „ Те са в положително общо положение, имали са кашлица малко по-продължително време и по този мотив бяха изследвани за коклюш в референтната лаборатория “, сподели още шефът на РЗИ-Ямбол.

Първият случай на коклюш в Ямболска област бе регистриран преди десетина дни. Заболяването се откри при дете на три години и половина, което бе признато с затруднения в Университетската болница в Стара Загора.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР