Инвеститорите се отдръпват от рисковите активи и предпочитат долараДоларът, смятан

...
Инвеститорите се отдръпват от рисковите активи и предпочитат долараДоларът, смятан
Коментари Харесай

Доларът догонва еврото по стойност

Инвеститорите се отдръпват от рисковите активи и избират $

Доларът, считан за несъмнено леговище за вложителите, мощно нарастна през днешния ден по отношение на еврото, което се приближи към паритет с щатската валута под натиска на допустимо прекъсване на съветските газови доставки за Европа, съобщи Франс прес, представена от.

Инвеститорите се отдръпват от рисковите активи и избират $, който прибави 0,92 на 100 до 1,0093 за едно евро към 12:10 ч. по Гринуич (15:10 ч. българско време), откакто малко преди този момент набъбна с над 1 %.

Покачването на еврото се оказа краткотрайно в петък, когато единната валута си върна част от силите, откакто доближи най-ниската стойност от близо двайсет години на ниво 1,0072 $.

Руският газов колос "Газпром " стартира през днешния ден действия по техническата поддръжка на двете тръби на газопровода "Северен поток-1 ", доставящ огромно количество от към момента подавания за Германия съветски газ, както и за доста други страни от Западна Европа.

Въпреки че ремонтът беше очакван от дълго време, той подхранва безпокойствата, изразени още нощес от френския министър на стопанската система Брюно Льо Мер. Според него държавното управление би трябвало да се приготви за цялостно прекъсване на съветските газови доставки, което в този момент е "най-вероятният вид ".

Тази догадка ще ускори така и така мощната стагфлация в Европа ", предизвести Стивън Инес от Ес Пи Ай Асет мениджмънт (SPI Asset Management).

"Съветваме нашите вложители да не залагат на продължение на повишаването на $, а да предпочетат швейцарския франк като несъмнено леговище ", посочи Марк Хефеле, анализатор в Ю Би Ес (UBS).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР