Инвеститори във финансови активи, издадени от китайския строителен предприемач China

...
Инвеститори във финансови активи, издадени от китайския строителен предприемач China
Коментари Харесай

Върнете ни парите! Протестиращи се събраха пред офисите на Evergrande в Китай

Инвеститори във финансови активи, издадени от китайския строителен бизнесмен China Evergrande Group, стачкуваха пред офисите на задлъжнялата компания в град Гуанджоу, страхувайки се, че възвращаемостта на вложенията им ще бъде пожертвана в името на спасяването на плановете за недвижими парцели на компанията, съобщи Ройтерс.

„ Evergrande, върнете ни парите! “, скандира навалица от към 100 души пред офисите на коммпанията.

В петък Evergrande разгласи стесняване на заплащания към вложителите, вложили пари в продуктите на компанията за ръководство на благосъстоянието, като съобщи, че всеки вложител може да чака очаква 8000 юана (1257 долара) на месец като заплащане на главница за три месеца, без значение от падежа на инвестицията.

По-рано компанията, която има задължения от над 300 милиарда $, съобщи, че ще прави заплащания за 10% от главницата и лихвите в края на месеца, когато е падежа на инвестицията, без да изяснява какъв ще бъде съответния размер на заплащанията.

Тази смяна тормози вложителите, които се опасяват, че няма да получат назад парите си.

„ Мисля, че обстановката е безнадеждна и ме е боязън, че в случай че не се борим за правата си, ще стане по неприятно “, разяснява един от протестиращите. Жената сподели, че е вложила един милион юана в артикули ръководство на благосъстоянието на Evergrande.

„ Икономиката сега не е в положително положение. Това са елементарни хора. Те имат потребност от тези пари за издръжката на своите деца и родители “, добави тя.

Привлечени от обещанието за рентабилност, приближаваща се до 12%, и дарове като пречистватели на въздух Dyson, чанти Gucci и гаранция от страна на най-големия по продажби строителен бизнесмен в Китай, десетки хиляди вложители купиха артикули за ръководство на благосъстоянието посредством Evergrande.

Повече от 80 000 души, в това число чиновници, техните фамилии и другари, както и притежатели на парцели на Evergrande, закупиха артикули на стойност над 100 милиарда юана през последните пет години, съобщи управител по продажбите от Evergrande Wealth – онлайн платформа за заеми на компанията, с която тя в началото финансира имотните си планове.

„ Притесняваме се, че ще бъдем пожертвани “, сподели 34-годишна протестираща, която работи в електронната търговия.

„ Това е окей за по-млади хора като мен, които могат да завоюват още веднъж пари, само че се тормозя за по-възрастните “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР