Инвентаризацията е залегнала в приетите набързо важни законови промени, с

...
Инвентаризацията е залегнала в приетите набързо важни законови промени, с
Коментари Харесай

Армия митничари ще нищи в Лукойл Нефтохим за ЧНГ

Инвентаризацията е залегнала в признатите небрежно значими законови промени, с които в ускорени периоди ще бъдат затворени малките врати, трансформирали бургаския нефтокомплекс в основен клиент и диспечерски пункт за съветския нефт.

 

От 1 януари влиза в действие възбраната бургаската рафинерия да изнася артикули, създадени от съветски " Уралс ", а от 1 март мощностите няма да имат право да преработват нефт с генезис " Русия ".

 

Все отново депутатите взеха решение да дадат на предприятието гратисен интервал - след 1 януари 2024 година то ще има право да осъществя към този момент доставения съветски нефт и създадените от него горива. Отсрочката е единствено за избрани нефтопродукти и единствено в случай че се изнасят отвън страни от Европейски Съюз.

 

Именно по тази причина в последния миг планът, фиксиращ периодите за цялостно изключване съветския петрол, е допълнен със задачата за инвентаризиране на наличните количества. Което значи, че " войска " митничари ще поставят ексклузивен труд в първия ден на новата година " на терен " в бургаския нефтокомбинат.

 

Личи си, че депутатите не са стъпвали в предприятието исполин, щом си фантазират, че цялото разказване на петрола и горивата може да завърши за един ден. Има действителен риск чиновниците на митниците да не се оправят в този къс период и да претупат работата, защото ще се наложи да ревизират големи количество данни от измервателните уреди и да разчитат на документите, която ще им дават от " Лукойл Нефтохим ", написа " Сега ".

 

В понеделник тези промени минаха в Народното събрание на първо четене. Предстои обаче окончателното гласоподаване на текстовете, което би трябвало да стане в някой от дребното оставащи дни за работа на депутатите, преди да излязат в Коледно-Новогодишна почивка. Така че може да има нови изненади.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР