Инцидентът със сръбския автобус е станал, когато на едно от

...
Инцидентът със сръбския автобус е станал, когато на едно от
Коментари Харесай

УЖАС! Очевидци: Майка бутнала шофьора на сръбския автобус в канавката на АМ “Тракия“

Инцидентът със сръбския рейс е станал, когато на едно от децата му е прилошало по време на пътуването. Това описа пред „Телеграф“ родственик на един от дребните пасажери, който е пътувал цяла нощ до Стара Загора, с цел да го прибере.

По думите му майката с детето се е придвижила напред, с цел да седне на помощната седалка, с цел да облекчи дискомфорта на детето си по време на пътуването. Шофьорът се опитал да намести помощната седалка и в този миг дамата несъзнателно го бутнала и ръката му се изплъзнала и завъртял внезапно кормилото вдясно. Автобусът се е завъртял и се е преобърнал в канавката. Инцидентът стана в неделя към 20.10 ч. Рейсът е бил с 48 пасажери. Те се прибирали в Сърбия от фолклорен фестивал в Слънчев бряг, в който се присъединили децата. 17 деца бяха настанени в болница, а един от възрастните е с ампутирани долни крака (виж ляво). В късния следобяд в понеделник конвой от 5 коли за спешна помощ откара дребните пациенти и няколко възрастни до ГКПП-Калотина, където бяха поети от сръбски медици.

Скорост
За шанс рейсът се е движел с не повече от 60 км/ч, защото в този миг пред него е имало запушване и колона от коли. Това и значително е спомогнало при злополуката да няма жертви. При случая десетки българи спрели да оказват помощ. Имало е и доктор, който се прибирал със брачната половинка си от отмора на морето. Първоначално, откакто се хвърлили в канавката, всички били в потрес. Гледката била неописуема. Най-малкият пациент е на 6 годинки.

Ансамбъл
Пострадалите, които са част от отбор ЖУ-ЛИРА, се прибирали от фолклорния събор в Несебър на път към село Батайница, покрай Белград. Изпълнили са два сръбски национални танца. Имало е участници от Румъния, Молдова, Северна Македония и други страни.

В понеделник тъкмо в 17 часа 5 коли за спешна помощ с деца минаха през границата със Сърбия при Калотина, съпроводени с полицейски конвой. Заедно с тях пътуваха и два автомобила с близки на децата от Белград. Те бяха посрещнати от коли за спешна помощ от Ниш, където в началото ще бъдат настанени в Университетската болница в Ниш, а по-късно ще се придвижат до Медицинския центърТиршова в Белград.

Обвиняем
Шофьорът на сръбския рейс остава в ареста за 72 часа. Той е с повдигнато обвиняване за това, че не е овладял машината. 40-годишният Дарко К. ще дава отговор за това, че по несъобразителност е предизвикал междинни телесни повреди на повече от едно лице: 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни. Ако бъде приет за отговорен, може да получи до 6 години затвор. Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Дарко К. е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Уредът е отчел нулеви резултати.

Таткото на Илия умрял неотдавна
11-годишно момченце с два счупени крайници

Най-тежко потърпевшо при злополуката е 11-годишното момче Илия Четник. Неговият татко неотдавна е умрял. „Сега нова покруса в фамилията. Но отново добре, че Илия е жив. Дано си оправи краката. И двата са му счупени, а доста обича да играе национални танци“, описа различен от оживелите. Братовчед му и сестра му са пристигнали в България и сега са с Илия, който дружно с още едно дете на 10 година са настанени в „Пирогов“.

Съдов хирург стана воин
Христо Христов

Съдовият хирург доктор Антон Елкин от старозагорската МБАЛ „ Тракия “ е бил първият оказал помощ на потърпевшите при злополуката на Автомагистрала „Тракия“ в неделя, разкри уеб сайтът divident.eu. Пред публицисти младият доктор споделил, че попаднал на местопроизшествието при завръщане със фамилията си oт отмора на Черноморието.

По думите му дружно с него в първичния обзор на потърпевшите се е присъединил и втори доктор, млад мъж, който обаче той не познава. Елкин не е видял самата злополука, само че е дошъл в първите минути, откакто хората са почнали да излизат от преобърнатия рейс благодарение на пожарникарите. Той и сътрудника му основали бърза организация, с цел да прегледат потърпевшите и преценяват кой е по-тежко потърпевш и би трябвало да бъде превозен с приоритет до болница и кои от пасажерите са с по-леки контузии.

„Не съм направил никакво мъжество, всеки доктор на мое място би постъпил така“, разяснява доктор Елкин. Според него на мястото на злополуката имало доста други хора, които са помогнали повече. Според огнеборците от екипа точно доктор Елкин изиграл извънредно значима роля, тъй като основал същинска организация в една доста комплицирана обстановка на пътя.
Д-р Антон Елкин е експерт по обща и съдова хирургия. Завършил е Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора със степен магистър по медицина през 2003 година. Има извършена специализация по обща хирургия 2004-2008 година и по съдова хирургия. От 2011 година е републикански съветник по съдова хирургия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР