Интровертите често са по-плахи от останалите, по-малко уверени и изпълнени

...
Интровертите често са по-плахи от останалите, по-малко уверени и изпълнени
Коментари Харесай

Фитнесът е особено важен за интровертите

Интровертите постоянно са по-плахи от останалите, по-малко уверени и изпълнени с негативни страсти.

Ето за какво те би трябвало да заложат на упражненията, които се отразяват освен на тялото, само че и на мозъка. Това е най-бързият метод да покачат самочувствието си и по-смели в общуването си с близките.

1. Повишава вашата сила
Интервалните тренировки са най-бързият и ефикасен метод да се поизпотите малко и то допустимо най-бързо. А няколко положителни извършения могат да създадат чудеса освен с вашето тяло, само че и с духа ви. Защото след визитата ви във фитнеса ще се чувствате доста по-енергични и в положително въодушевление, в сравнение с преди този момент. А по този метод ще се чувствате доста по-комфортно измежду други хора.

2. Имате време да се фокусирате върху себе си
Всеки интроверт се нуждае от малко време за себе си, с цел да се презареди. Той би трябвало да остава самичък постоянно, с цел да може да преодолее умората и да се зареди с сила. Дали това ще са разходки на мира в парка или леки извършения вкъщи, това ще се отрази на вашето въодушевление и самочувствие и при идната си среща с другари, ще се видите разликата – ще се почувствате по-спокойна и свободна да поддържате връзка с хората към вас.

3. Упражненията оказват помощ за понижаване на напрежението
Упражненията ще ви оказват помощ да се справите с лекост със напрежението и тревогата в кратковременен проект. Така до момента в който се потите в спортната зала, вие стопявате всички терзания от деня. Това е по този начин, тъй като, по време на подготовка вие намалявате равнището на стрес посредством повишение на сърдечната периодичност и смяна на всички хормони. Когато подложите на стрес тялото, това усъвършенства оправянето с останалата част от стресовите фактори в живота. А това е изключително значимо за интровертите, които по-често са склонни към тревога от екстровертите.

 sport 1

4. Повишава самочувствието
Често интровертите са по-плахи и по-малко уверени в себе си. Това е изключително видно, когато са в огромна група от хора, които видимо са с по-високо самочувствие. Но постоянната физическа интензивност може да помогне. Как? Когато успявате да се справите с извънредно сложната подготовка или сте усвоили ново умеене, това сигурно се отразява на увереността ви и това си личи.

5. Справят се с негативните страсти

Докато доста екстроверти имат навика да разискват с другите проблемите и паниките си, множеството интроверти избират да резервират всичко в себе си, а това води до стрес, тревога и негативна сила. Затова упражненията са извънредно нужни. По време на подготовка, изключително по време на медитация, мозъкът се освобождава от всички страсти и разрешават на мозъка да се пречисти за малко време.

6. Прави ви по-щастливи

Упражненията освобождават допамин – химическо вещество в мозъка, което е основният „ провинен “ за възприятието на наслаждение и благополучие. Така че тичайте, скачайте, с цел да бъдете щастливи.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР